Hlavní obsah

Hokejisté Ústí potvrdili výhrou nad Olomoucí vedení v tabulce

ÚSTÍ NAD LABEM

Hokejisté Ústí nad Labem porazili v předehrávce 18. kola první ligy 5:2 Olomouc a připsali si sedmou výhru za sebou. Severočeši si tak upevnili vedení v tabulce a před druhým Chomutovem, jenž má sobotní zápas k dobru, mají náskok sedmi bodů.

Článek

Ústečtí rozhodli zápas s třetím týmem soutěže už v první třetině. V 66. sekundě zápasu potrestal domácí Kloz vyloučení Bartoně a rovnou minutu poté prostřelil Mikulík olomouckého brankáře Žigárdyho po spolupráci s bratry Pšurnými. Za necelé tři minuty přidal třetí ústeckou branku Šagát přesnou střelou z prostoru mezi kruhy.

Poté nastoupil do olomoucké branky Sedlář, který se dobře uvedl zlikvidováním tvrdé rány Kříže. Musel však kapitulovat v 15. minutě po teči Heřmana. Krátce poté využil přesilovku Davídek a hosté snížili na 1:4.

Olomoučtí vstoupili lépe do druhé třetiny a nekrytý Polodna vstřelil ve 22. minutě jejich druhý gól. Hosté začali rychleji bruslit, zlepšili obranu a útoky se přelévaly na obě strany. Velkou oporou Hanáků byl brankář Sedlář, který si poradil se střelami Hovorky, Šagáta, s nájezdem Hanzla i s blafákem Mikulíka.

Ve třetím dějství tempo hry pokleslo, ústecký Dragoun mířil v oslabení svého týmu těsně vedle a Salfický si na druhé straně poradil s šancí Ministra. Brankový účet zápasu pečetil v 50. minutě dorážkou domácí Mrázek.

18. kolo první hokejové ligy:
Ústí nad Labem - Olomouc 5:2 (4:1, 0:1, 1:0)
Branky: 2. Kloz, 3. Mikulík, 6. Šagát, 15. Heřman, 50. Mrázek - 16. Davídek, 22. Polodna. Rozhodčí: Šindler - L. Suchánek, Brejcha. Vyloučení: 3:6. Využití: 1:1. Diváci: 2215.

Reklama

Související témata: