Hlavní obsah

Útočník Skladaný se stal další posilou ambiciózního Chomutova

CHOMUTOV

Hokejisty prvoligového Chomutova posílí slovenský reprezentační útočník František Skladaný, jenž dosud hrál ze Karlovy Vary. Úřadující extraligový mistr jej do ambiciózního severočeského klubu uvolnil na hostování do konce sezóny.

Článek

"Skladaný se již účastnil dopoledního tréninku a pro večerní utkání proti Olomouci bude připraven," uvedl ve středu mluvčí Chomutova David Dinda v tiskové zprávě. Účastník světového šampionátu před dvěma lety bude zároveň připraven v případě nutnosti vypomoci Energii v nejvyšší soutěži formou střídavého startu.

"Máme dohodu s Karlovými Vary, že v případě nějakého zranění jejich hráčů, bychom ho na oplátku střídavými starty uvolnili i do extraligy," dodal Dinda.

Sedmadvacetiletý Skladaný v minulé sezóně pomohl Karlovým Varům výrazně k zisku historického titulu, když v play off dal osm branek a byl nejlepším střelcem týmu. V tomto extraligovém ročníku se mu ale tolik nedařilo, ve 22 zápasech nasbíral šest kanadských bodů za dva góly a čtyři asistence.

Chomutov pokračuje v posilování týmu, jehož cílem je vyhrát první ligu a postoupit do extraligy. Nedávno do mužstva vedeného trenérem Radimem Rulíkem přišel z pražské Slavie David Hruška, před sezonou do KLH zamířili například Radek Duda, Milan Kraft nebo Milan Procházka.

Reklama

Související témata: