Hlavní obsah

Chomutovský Grof: Věřím, že sezóna pro nás bude ještě dlouhá

CHOMUTOV

V dosavadním průběhu první ligy plní roli favorita hokejisté Chomutova a k oporám týmu patří i obránce Jakub Grof. Ten v předminulé sezóně hrál extraligové finále za Karlovy Vary a rád by dosáhl úspěchu i s Chomutovem. „Chceme v play-off i případné baráži o extraligu dojít co nejdále,“ potvrzuje bek plány severočeského celku, jenž se netají ambicemi na průnik do nejvyšší soutěže.

Foto: Pavel Kadeřábek/www.klhchomutov.cz

Hokejový obránce Jakub Grof

Článek

V semifinálové sérii play-off vedete nad Olomoucí 2:0 na zápasy. Spokojenost?

Jsme rádi, že se nám povedlo vyhrát obě domácí utkání. Myslím ale, že úterní zápas i přes vítězství 4:2 nedopadl přesně podle představ. Hráli jsme málo aktivně. Naštěstí nám výhru vychytal brankář Chábera. Za stavu 3:1 jsme měli střetnutí dovést ke klidnému konci, nakonec z toho mohlo být zbytečné drama.

K vítězství jste přispěl i vstřeleným gólem. Co pro vás znamená?

V play-off nezáleží na tom, kdo skóruje. Jde hlavně o týmový výkon. Těší mě, že mi to tam padlo a hlavně z toho profitovalo celé mužstvo.

Jak se vám jeví soupeř?

Olomouc má spoustu hráčů, kteří prošli extraligou. Tvoří dohromady čtyři solidní a vyrovnané pětky. Série s nimi je těžká, a tak se soustředíme na příští zápas v Olomouci, kde hrajeme už v pátek.

Co by mělo vést k úspěchu?

Musíme podat zlepšený výkon, abychom se pokusili nejbližší utkání vyhrát. Bude to určitě náročné. Olomouc doma poženou diváci.

Jak vnímáte konkurenci v chomutovském kádru, kdy ještě deset hráčů sedí na tribuně?

Je jedině dobře, že můžeme využít šest formací. Širší výběr je potřeba pro případ marodky, která se nám s výjimkou jednoho hráče zatím vyhýbá. Chceme dojít co nejdále a věřím, že sezóna pro nás bude ještě dlouhá. Kluci, kteří se zatím nevešli do sestavy, to berou sportovně a poctivě fandí těm, co jsou na ledě.

Reklama

Související témata: