Hlavní obsah

To hlavní teprve přijde, uvědomuje si ústecký kouč Rosol

HRADEC KRÁLOVÉ

Překvapení nepřipustili hokejisté Ústí nad Labem v semifinálové sérii prvoligového play-off s Hradcem Králové. Třebaže byl po čtyřech duelech stav 2:2 na zápasy, Severočeši neznervózněli a dvěma jasnými vítězstvími dovedli svou snahu o postup do finále do zdárného konce. „Ale to hlavní nás teprve čeká,“ uvědomil si ústecký trenér Petr Rosol po čtvrtečním vítězném vystoupení na hradeckém ledě.

Foto: Josef Pešout, Právo

Ústecký trenér Petr Rosol

Článek

„Už před sérií jsem tvrdil, že to nebude jednoduché. Vůbec jsme nepočítali s tím, že bychom snad vyhráli 4:0 na zápasy. Přesvědčili jsme se, že Hradec bude vzdorovat. Nakonec jsme rádi, že jsme semifinále ukončili po šesti utkáních,“ přemítal Rosol, jehož svěřenci se oprávněně radovali po vítězství 4:2 v sérii.

Ústečtí se poučili z předchozích dvou startů na východě Čech, kde předtím dvakrát prohráli. „Ale ten první zápas jsme hráli docela dobře, nezvládli jsme však prodloužení. Nevyšel nám druhý zápas, ale to se v play-off stává. Hodně jsme se z toho poučili a ve čtvrtek jsme si vývoj pohlídali. Rychle jsme vedli a pomohly nám dva góly v rozmezí necelé minuty ve druhé třetině,“ líčil ústecký kouč po vítězství 5:1. Jím vedený tým nastoupil v plné síle, na některé kvalitní hráče ani nezbylo místo v sestavě.

„Naštěstí se nám uzdravili marodi. Už se těšíme na finále s Chomutovem. Potkají se dva nejlepší týmy první ligy a šance jsou otevřené. Je mi jasné, že Chomutov bude ještě mnohem těžší soupeř než Hradec. Ale začínáme dvakrát doma a chceme toho využít,“ připomněl Rosol, že finálová série vypukne už v úterý.

Čtyři góly v posledních dvou semifinálových zápasech vstřelil ústecký útočník David Pazourek. „V předešlých utkáních jsme inkasovali dost branek. Proto jsme se v Hradci zaměřili na obranu a to se nám povedlo. Hráli jsme zodpovědně zezadu, až na pár drobných chyb. Spolehlivá defenziva tentokrát rozhodla. Hlavní je, že jsme postoupili. A nezáleží na tom, kolik to bylo na zápasy. Trošku si odpočineme a hned se začneme připravovat na Chomutov,“ vykládal zkušený forvard.

Reklama