Hlavní obsah

Zvítězilo šťastnější mužstvo, uznal chomutovský kouč Rulík

ÚSTÍ NAD LABEM

Šest zápasů finálové série prvoligového play-off platilo pravidlo, že vítězí domácí týmy. Proto byl stav série 3:3. Jenže rozhodující sedmá bitva skončila vítězstvím hokejistů hostujícího Chomutova, kteří se tak na ústeckém ledě radovali nejen ze zisku poháru pro nejlepší celek I. ligy, ale především z postupu do baráže o extraligu.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Hokejisté Chomutova se radují z vítězství v 1. hokejové lize.

Článek

„Domácí na nás vlítli, ale zuby nehty jsme se zpočátku ubránili. Přesto jsme pak inkasovali, což vyhovovalo Ústí. Nakonec jsme skóre otočili na 2:1 a zvítězilo šťastnější mužstvo,“ konstatoval chomutovský trenér Radim Rulík. „Ale vzpomínám si, že Ústí mělo štěstí v základní části, kdy jsme na jeho kluzišti prohráli gólem čtyři vteřiny před koncem prodloužení,“ vykládal kouč.

„Ve třetí třetině bylo jasné, že kdo dá druhý gól, bude mít k vítězství blíž. Podařilo se nám to, i když do konce zbývalo sedm minut. Výhodou bylo, že Ústí si nemohlo vzít před power-play oddechový čas, protože si ho vybralo už předtím při našem oslabení. Takže závěr jsme zvládli,“ oddechl si Rulík.

Chomutovským dokonale vyšla sázka na posily z extraligy. „Potřebovali jsme naši hru oživit a s týmem zahýbat. Že povoláme kluky z Karlových Varů a Kováře z Plzně, jsme se rozhodli po porážce v pátém zápase,“ prozradil trenér, který v sedmém utkání navíc pozměnil složení formací.

Hráči křepčili s pohárem pro vítěze první ligy. Bylo patrné, jak moc po něm toužili. „Ústí přitom suverénně vyhrálo základní část a bylo favoritem i pro finále. Radost si samozřejmě užíváme, ale ještě nás čeká barážová série, na kterou se chceme dobře připravit,“ poznamenal Rulík.

Skořepa: Prokázali jsme vnitřní sílu

„Ve finálové sérii jsme prohrávali 0:2 a 2:3 na zápasy, ale vždycky jsme se zvedli. Prokázali jsme vnitřní sílu. Máme necelý týden na regeneraci. Šance pro baráž nebudu odhadovat. Mladou Boleslav jsem v sezóně viděl jen v televizi, a to je na analýzu málo,“ povídal kapitán mužstva Zdeněk Skořepa.

Nejproduktivnějším hráčem prvoligového play-off byl chomutovský útočník Radek Duda. „Postup do baráže je zásluhou celého týmu. V sezóně jsme měli pohodu a klid. Takovou atmosféru jsem dlouho nezažil. Nikdo na nás nevyvíjel tlak. Věděli jsme, co se od nás čeká. Jdeme krůček po krůčku a nemá cenu si dávat malé cíle. Máme možnost vyzvat Mladou Boleslav a vážíme si toho. Baráž se nehraje každý rok. Bude to svátek pro celý Chomutov. Doufám, že lidi budou stát za námi a poženou nás dopředu,“ zamýšlel se protřelý forvard.

Reklama

Související témata: