Hlavní obsah

Mudroch a Horna si chtějí spravit chuť v Chomutově

CHOMUTOV

Extraligové hokejové Kladno vyměnili obránce Petr Mudroch a útočník Tomáš Horna za prvoligový Chomutov, kde také už zahájili letní přípravu. Měli by se stát oporami týmu, který netají postupové ambice. A také by si rádi spravili chuť po ne právě ideální minulé sezóně.

Foto: Josef Pešout, Právo

Petr Mudroch

Článek

„Chomutov převzal moje hráčská práva od Kladna, kde jsem měl ještě smlouvu, a tím to bylo uzavřené. Cítím velkou výzvu pomoci klubu k průniku do extraligy,“ říká Mudroch, který má tituly s Pardubicemi z roku 2005 a s Karlovými Vary z roku 2009.

„Ale že bych se nad chomutovskými kluky kvůli tomu nějak vytahoval, to tedy ne,“ usmívá se. „Každý úspěch sice potěší, protože ne všichni hokejisté mohou říci, že byli u dvou velkých úspěchů, ale jen z toho se žít nedá. S Pardubicemi jsem se radoval po sezóně, v níž při výluce v NHL hráli v české extralize i borci se zkušenostmi ze zámoří. Spoléhali jsme na Hejduka i další hvězdy. Kdežto ve Varech jsme tak zvučný tým neměli, o to byl titul překvapivější,“ srovnává zkušený obránce, který má na svém kontě přes 750 zápasů v nejvyšší soutěži.

Na Kladně se mu ale sezóna příliš nevydařila. „Ze začátku jsem měl zlomenou ruku a léčil jsem se přes dva měsíce. Pak jsem se těžko dostával do formy a po změně trenérů jsem už stálé místo v sestavě nezískal,“ bilancuje.

Nebude mu chybět v první lize motivace? „Určitě ne. V Chomutově je všechno nastavené k postupu. Zdejší kádr je dobře poskládaný. Jsem rád, že se potkám v jednom mužstvu i s obráncem Davidem Havířem, s nímž jsem odehrál asi čtyři roky v Pardubicích,“ dodává Mudroch.

V Kladně se necítil dobře

Útočník Horna ke svému odchodu z Kladna poznamenává: „Poslední dobou jsem se tam necítil dobře, i když jsem byl v mateřském klubu dvanáct let. O Kladnu se tvrdí, že v něm panuje rodinné prostředí, ale od vánoc šly vztahy a atmosféra trochu stranou. A možná i proto řada hráčů odchází. Nikdo z nových tváří se do Kladna moc nežene. Ale nechci svému bývalému klubu přát nic špatného, to vůbec. Prostě jsme se rozešli.“

Soustřeďuje se už na nové angažmá. „Chomutov byl nejrychlejší v jednání možná i díky tomu, že se znám s trenérem Rulíkem už z reprezentační „dvacítky“. Jsou tady podmínky k postupu. V průběhu příští sezóny bychom měli přejít do nové haly a to je také velká inspirace,“ zamýšlí se Horna, hráč s více než pětistovkou startů v extralize.

Reklama

Související témata: