Hlavní obsah

Selingr stříbro nijak neprožíval a zvyká si na Chomutov

CHOMUTOV

Na svém kontě má kolem 650 startů v extralize, ale další v nejbližší době nepřidá. Hokejový útočník Pavel Selingr totiž přestoupil z Komety Brno do prvoligového Chomutova. A stanovil si jediný cíl. „Chci pomoci severočeskému klubu k postupu,“ říká 31letý hráč, který by měl patřit k ofenzivním posilám ambiciózního mužstva.

Foto: Josef Pešout, Právo

Pavel Selingr

Článek

„O tom, že půjdu do Chomutova, jsem se dozvěděl od agenta. Řekl mi, že mě Brno prodalo. Za další den mi volal chomutovský trenér Rulík. A tak jsme se pobavili o tom, kdy mám nastoupit do přípravy a vzal jsem to v pohodě. S mužstvem trénuji na suchu už druhý týden. Sešli se tady kvalitní hráči a snad to bude vidět i na ledě,“ líčí Selingr.

Před rokem přišel ze Znojma do Brna. „Nejraději vzpomínám na spolupráci s Jirkou Dopitou a Romanem Eratem ve Znojmě. Takhle jsme začínali i v Brně. Ale tam jsem byl jen do prosince. Lidi nás podporovali a bylo kolem hokeje velké haló, byť se zpočátku výsledkově nedařilo. Pak mě poslali na měsíc do Olomouce a nakonec do Vítkovic,“ rekapituluje útočník, který patřil i do stříbrného kádru Vítkovic v extralize.

„Nehrál jsem pravidelně, ne podle představ. Medaile je sice pěkná, ale nějaké extra pocity z toho nemám. Za pět let možná budu rád, že jsem byl u stříbra, ale neměl jsem na něm velkou zásluhu a opravdu to neprožívám. Ve finále extraligy jsem byl letos podruhé a pokaždé s Vítkovicemi, poprvé v roce 2002,“ ohlíží se Selingr.

O setrvání ve Vítkovicích neuvažoval. „Byl jsem hráčem Brna a Vítkovice neměly zájem. Budou hrát s vlastními hráči, když opory odešly. Ale někteří borci zůstali a manažer kádr nějak poskládá, aby se třeba znovu dostali do play-off,“ říká o bývalém klubu.

Nyní se ale už soustřeďuje na nové působiště. „Z Opavy, odkud pocházím, to mám do Chomutova pět set kilometrů. Nejprve jsem se musel zeptat, kudy se sem jede. Věřím, že si zvyknu a budu tady spokojený. Mám malého syna a snad se mu bude v novém městě líbit. Na internetu jsem si našel, že v Chomutově je zoopark. Tak tam určitě zajdeme, až budu mít čas,“ uzavírá Selingr.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Nečas pomohl Carolině k výhře

Český hokejista Martin Nečas se podílel asistencí na výhře Caroliny na ledě New Yorku Islanders 3:2. Hurricanes tak už vedou sérii prvního kola play off NHL už 3:0.
NačítámNačíst další články