Hlavní obsah

Hokejistům Ústí vstup do přípravy moc nevyšel

ÚSTÍ NAD LABEM

Rozpačitě zatím vyznívá zápasová bilance hokejistů Ústí nad Labem, jednoho z potenciálních favoritů první ligy. Během tří dnů tým prohrál v přípravě s Kladnem (0:6) i německým Wolfsburgem (3:7).

Článek

„Pořád je zkouškové období, takže souhra i účinnost hry hodně váznou. Od toho je příprava, abychom na nedostatcích zapracovali. Udělali jsme chyby v defenzivě, z toho pramení spousta inkasovaných gólů,“ shrnul nepříznivé počínání týmu trenér Petr Rosol.

„Zkoušíme nové hráče, hlavně v obraně nastupuje pár nezkušených mladíků. Ale dáváme jim šanci, zatím jsme nechtěli hrát za každou cenu jen na výsledek. I při zápasovém programu tvrdě trénujeme. Hráči potřebují zátěž, aby se připravili na soutěž,“ konstatoval kouč, který proti Wolfsburgu nepostavil první útočnou řadu Janků, Alinč, Pazourek.

Start v Tipsport lize v úterý

V úterý vstoupí Ústečtí Lvi do Tipsport Cupu na ledě Mladé Boleslavi. „Chtěli bychom dobře odstartovat. Máme na co navazovat, loni jsme se dostali až do semifinále proti Spartě. Ale pořád je v přípravě pět útočných formací a budeme hráče točit, aby se ukázali,“ nastínil Rosol.

Noví hráči si podle něj teprve zvykají na nový klub. „Ve svých bývalých působištích hráli třeba jiným stylem, než praktikujeme v Ústí,“ připomněl trenér.

Ústecký dres od léta oblékají z posil brankář Francouz a obránce Boháč z Plzně, Vojta ze Sparty, P. Hořava ze Znojma, útočníci Kanko z Třince, Čurilla, Diviš z Kladna, Ludvík z Brna, Rod z Třebíče.

Po týdnu v extraligovém Třinci se do ústeckého kádru vrátil útočník Martin Šagát. „Hostování v Třinci se nedotáhlo do konce. Neodehrál jsem tam ani jeden zápas. Dál budu trénovat s Ústím. Teď mě zajímá, abychom uhráli solidní výsledky v Tipsport Cupu,“ svěřil se slovenský forvard.

Reklama