Hlavní obsah

Chomutovský kouč Liška: Lákají mě vysoké ambice

CHOMUTOV

Dovést hokejisty Chomutova k branám extraligy. Takový úkol vzal na sebe nový trenér mužstva Jaroslav Liška, který koncem července nahradil u týmu Radima Rulíka. „Lákají mě ambice klubu, proto jsem na nabídku kývl,“ říká novopečený kouč severočeského celku v rozhovoru pro Sport cz.

Trenér chomutovských hokejistů Jan Liška

Článek

Jak vzpomínáte na svoje trenérské působení v extralize?

Začínal jsem jako asistent v Českých Budějovicích v roce 1995 a v letech 1997-2000 jsem byl hlavním koučem Jihočechů. Pamatuji na sezónu, kdy jsme doma neprohráli. Jednou jsme skončili na velmi pěkném pátém místě. V týmu jsem v té době zažil například hráče Petera Bartoše, Rudu Suchánka, Luboše Roba, Radka Ťoupala, Filipa Turka. Měli jsme stabilizovaný celek, který ochotně pracoval. Po krátké epizodě v Plzni jsem se v roce 2002 vrátil na necelé dvě sezóny znovu na lavičku Budějovic.

Co vás nyní přivedlo na střídačku prvoligového Chomutova?

Reagoval jsem na nabídku, za kterou jsem byl rád. Pro mě je to výzva a musím říci, že moje střídání Radima Rulíka proběhlo korektně. Mluvili jsme spolu ještě před tím, než odcházel od mužstva. Předali jsme si pár informací.

Jaké máte první dojmy z nového působiště?

Jsem tady od začátku přípravy na ledě. Bohužel nás poznamenalo to, co se stalo na Slavii v Edenu, kde nám vykradli šatnu. Bylo to hodně nepříjemné, kluci se se ztrátou osobních věcí, dokladů a mobilních telefonů těžko smiřovali.

V přípravě jste už hráli v rámci Tipsport Cupu v Plzni a přátelsky s Kladnem. Jaká je konfrontace s extraligovými soupeři?

Ještě jsme ve fázi zkoušení hráčů, ale jdeme i za vítězstvím. Určitě to není tak, že bychom zápasy chtěli jenom nějak odehrát.

Kdo tvoří brankářskou dvojici Chomutova?

Máme v přípravě tandem Hylák-Hanuljak. S Cháberou klub momentálně nepočítá a shání mu angažmá.

Co říkáte na odchod kanonýra Davida Hrušky na hostování do Karlových Varů?

Dostává možnost zahrát si v první polovině sezóny v extralize, ale od ledna by se měl vrátit do Chomutova.

Dojde ještě k zúžení kádru?

Určitě. V Chomutově je nastavená spolupráce se sousední Kadaní.

Reklama

Související témata: