Hlavní obsah

Naše mužstvo má obrovskou sílu, míní ústecký obránce Petr Hořava

ÚSTÍ NAD LABEM

Předpoklady se splnily. Repríza finále loňského ročníku I. hokejové ligy mezi celky Ústí nad Labem a Chomutovem (5:4 po prodloužení) nabídla očekávané drama, po němž se nakonec radovali domácí hokejisté. Přitom to dlouho vypadalo, že úspěšněji z této bitvy vyjdou ambiciózní hosté. Ti však nezvládli závěr třetí třetiny a nastavený čas.

Článek

Ústeckým hrdinou byl obránce Petr Hořava. A oprávněně, vždyť vstřelil rozhodující gól pouhých jedenáct vteřin před koncem prodloužení. „Do poslední chvíle jsme věřili, že nepříznivý stav otočíme a dáme vítěznou branku. Současné ústecké mužstvo má obrovskou sílu,“ líčil střelec. „Dostal jsem výbornou nahrávku od Robina Hanzla. Puk jsem si zpracoval nohou, naznačil jsem střelu. Na led si lehnul jeden chomutovský obránce a po něm i druhý. Vypálil jsem k tyči a spadlo to do branky,“ popsal Petr Hořava stěžejní okamžik severočeského derby.

Do týmu se vrátil v létě po třech letech, naposledy působil ve Znojmě. „Většinu ústeckých kluků jsem znal a s adaptací nebyl žádný problém. Naše zlepšení je ještě otázkou tréninků. Bylo by super, kdybychom vyhráli celou soutěž,“ zamyslel se obránce, jehož bratr Miloslav hraje za Liberec v extralize.

„Často si voláme, ale po jeho zápase se Zlínem jsem s ním ještě nemluvil,“ usmál se Petr Hořava. Jeho otec Miloslav Hořava je známým trenérem. „Táta je momentálně bez angažmá. A opravuje dům, na který patnáct let kvůli hokeji kašlal. Dává ho do kupy a myslím, že je úplně v klidu,“ dodal Petr Hořava.

Janků dává góly i v 41 letech

Do střelecké listiny se zapsal i 41letý ústecký útočník Pavel Janků. „Divákům se hokej musel líbit. Zápas jsme měli perfektně rozehraný, ale pak jsme umožnili soupeři, aby otočil na 2:3 a 3:4. Moc nám nešla hra v obraně, v konci jsme však byli šťastnější. Mrzí nás jen spousta vyloučených. Hrajeme nečistě, a to se píská. Možná jsme byli na Chomutov příliš namotivovaní. Vítězství je jen povzbuzením, velké závěry bych z toho nedělal,“ povídal zkušený forvard.  Jak se cítí ve svých letech? „Naší pětce se zatím stoprocentně nedaří, ale snad se zvedneme. To je můj dojem. Starší hráči se prý rozjíždějí pomaleji a kéž by to byla pravda a forma gradovala někdy v březnu a dubnu,“ pravil ještě Janků.

Chomutovský obránce Jan Benda se blýskl dvěma góly a asistencí. A dá se říci, že navázal na loňskou sezónu, kdy byl v dresu Plzně nejproduktivnějším obráncem celé extraligy. „Nepodařilo se nám ubránit těsný náskok. Rozhodovaly přesilovky a stejně jako domácí jsme byli hodně vylučovaní,“ shrnul souboj 38letý hokejista.

„Pro mě statisticky to bylo dobré utkání, ale cennější by bylo vítězství,“ mínil Benda. „Bojujeme o extraligu a máme kvalitní hráče. Přišli jsme do klubu, abychom pomohli k postupu,“ připomněl chomutovský tahoun velké posílení mužstva.

Reklama