Hlavní obsah

S dosavadní průběhem sezóny jsme spokojeni, říká berounský Žemlička

BEROUN

Jistotu účasti v první osmičce tabulky po základní části a tím i start v prvoligovém play-off si již s předstihem zajistili hokejisté Berouna. Momentálně jim patří páté místo a čeří vody soutěže. Tým trenéra Richarda Žemličky má ambice potrápit v dalším průběhu sezóny i největší favority.

Foto: Josef Pešout, Právo

Richard Žemlička

Článek

„S průběžným umístěním panuje zatím spokojenost. Před sezónou se s tím nepočítalo. Nesmíme ale usnout na vavřínech. Hrajeme se spoustou mladých kluků, kteří chtějí na sobě dál pracovat,“ říká kouč Richard Žemlička.

K oporám ale patří i 41letý obránce Jaroslav Nedvěd, bývalý hráč Sparty, Liberce, Plzně a dalších klubů doma i v zahraničí. V produktivitě se prosazuje 33letý útočník Jiří Hašek, který prošel velkou řádkou extraligových celků.

„V brance se opíráme o Furcha, který odchytal většinu zápasů. Dvakrát nám vypomohl i Cikánek z Kladna,“ zmiňuje Žemlička obsazení brankářského postu.

Jak se koučovi Berounských Medvědů zamlouvá první liga? „Týmy jako Chomutov a Ústí nad Labem mají na tuto soutěž velice široké kádry, a tak mohou svoje hráče půjčovat na hostování, či střídavé starty do extraligy. Oba celky se hlavně chystají na play-off a myslím, že budou předvádět výraznější výkony než dosud. Co se týče Berouna, spolupracujeme se Spartou, Slavií a Kladnem. Ale někdy nejsou hráči z těchto klubů k dispozici, takže si musíme poradit. Vždycky se nám však podařilo tým nějak poskládat,“ vykládá Žemlička.

Žemlička odvádí dobrou práci, říká Látal

V berounském klubu pracuje i Jaromír Látal, ještě nedávný sportovní manažer Sparty. „Měl jsem na starosti i přesuny hráčů mezi Spartou a Berounem. V pražském klubu mi před pár dny oznámili, že se mnou z nějakých důvodů nepočítají. Sparta hledá sportovního manažera na další sezónu a já jsem v hledáčku nebyl. Nemělo cenu, abych tam setrvával,“ vysvětluje Látal.

„Někteří mladí hráči ze Sparty, kteří působí v Berouně, odjeli s „dvacítkou“ na mistrovství světa. Takže aktuálně máme omezenou sestavu. Ale trenér Žemlička s asistentem Doležalem odvádějí dobrou práci a snad nám bojovnost vydrží až do konce sezóny,“ říká ještě Látal.

Brankář Dominik Furch míní, že tým může díky solidnímu postavení hrát bez nervů. „Nejsme pod tlakem z obav o záchranu apod. Nemusíme se strachovat o výsledky, ale chceme si minimálně udržet současnou pozici. Bylo by parádní, pokud bychom se dostali ještě o příčku výš,“ tvrdí gólman, který patří i do kádru pražské Slavie.

„Naposledy jsem si zachytal za Slavii v minulém kole extraligy ve Vítkovicích, když jsem šel do branky ve třetí třetině. Jinak většinou plním roli náhradníka. Kromě dvojky na Slavii dostávám prostor v Berouně, a to je pro mě jedině dobře,“ zamýšlí se brankář. Před třemi lety se o něm psalo jako o velkém talentu českého hokeje. „To snad platí pořád. Vždyť je mi teprve dvacet let,“ dodává s úsměvem Furch.

Reklama

Související témata: