Hlavní obsah

Uhájit první místo, to je cíl hokejistů Ústí před derby

ÚSTÍ NAD LABEM

S dvoubodovým náskokem před svým severočeským rivalem nastoupí hokejisté Ústí nad Labem ke středečnímu šlágru první ligy na ledě druhého Chomutova. I v něm půjde o to, kdo z těchto dvou favoritů vstoupí do play-off z nejlepší pozice.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Jsme rádi, že vedeme, říká trenér Petr Rosol

Článek

„Jsme rádi, že vedeme tabulku, ale zároveň nás trápí velká marodka. Je na ní pět zkušených hráčů, přitom Zeman a Kanko budou chybět až dlouhodobě. Mimo jsou i Hovorka, Poživil a Pazourek. A disciplinární trest z juniorky si odpykává Boháč,“ řekl pro Sport cz. ústecký trenér Petr Rosol. „Samozřejmě, že chceme uhrát takový výsledek, kterým uhájíme první místo v tabulce,“ naznačil kouč ambice před derby.

Útočník Richard Diviš současnou pozici týmu nepřeceňuje. „Pořád platí, že každý může prohrát i vyhrát s každým,“ uvažoval forvard, který si zahrál v minulých týdnech i třikrát za Plzeň v extralize. „Docela se mi to líbilo. Byla to dobrá zkušenost. Loni jsem hrál extraligu za Kladno, ale Plzeň je dál, i co se týče zázemí. Moc je zajímavá osoba trenéra Jelínka, který je velkým psychologem. Mrzí mě, že jsem v domácím zápase s Litvínovem neproměnil šanci. Kdybych dal gól, asi bych se v Plzni zapsal ještě lépe,“ vykládal Diviš.

Gureň se dostává do tempa

A kdy se znovu představí v západočeském dresu? „Poté, co Plzeň získala až do konce sezóny útočníky Hamana a Pláška ze Znojma, tak se na mě asi nedostane. Ale budu připraven kdykoliv zaskočit. Prioritní pro mě ale zůstává Ústí. Snad se nám bude dařit,“ mínil ještě útočník.

Obránce Miloslav Gureň  se vrátil nedávno do sestavy po zranění. „Šest týdnů jsem nehrál kvůli nataženému břišnímu svalu. Vynechal jsem až třináct zápasů. Znovu se dostávám do tempa a je pro mě dobře, že v období Vánoc a Nového roku není program v lize nějak extrémně nabitý.  Naše sezóna nezačala úplně ideálně, ale postupně se to lepší. Bylo by pěkné uspět i v Chomutově a zakončit letošní kalendářní rok na prvním místě,“ poznamenal bek.

Nemrzí ho, že se stejně jako někteří ústečtí spoluhráči neobjevil na výpomoc v extralize? „Slyšel jsem, že o mně uvažovala Plzeň, ale tím mým zraněním se to zkomplikovalo. Změny dresů jsou povolené sice až do konce ledna, takže se stát může cokoliv. Soustředím se především na Ústí, pro které bude stěžejní únor a březen,“ dodal Gureň.

Ústecký útočník Pavel Janků si v neděli 2. ledna zahraje za starou gardu Brna v exhibičním zápase na otevřeném ledě v Pardubicích. „Pozvánka mě potěšila, i když se mezi veterány ještě nepočítám. Vždyť mi bude v dubnu teprve 42 let. Ale jsem rád, že se třeba na ledě potkám s Vladimírem Martincem a dalšími velkými postavami československého hokeje. To bude zážitek. Po zápase pojedu normálně do Ústí na trénink. Další utkání v první lize hrajeme až 5. ledna,“ povídal Janků.

Reklama