Hlavní obsah

Duda zářil v dresu Chomutova, nařčení z útoku na chodce nekomentoval

Hodně perných šest dnů prožil hokejový útočník Radek Duda od doby, kdy v neděli ukončil podařeným vystoupením proti Pardubicím své hostování v Plzni a vrátil se do prvoligového Chomutova. V pondělí byl totiž nařčen z útoku na chodce v Karlových Varech. Trable však při sobotním utkání v Berouně hodil za hlavu. Byl nejlepším hráčem sestavy Severočechů. Gólem nejprve srovnal nepříznivý stav skóre na 2:2, poté parádní individuální akcí připravil vítěznou trefu pro parťáka z formace Hrušku.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Radek Duda ještě v plzeňském dresu.

Článek

„Ještě se musím trošku více sehrát se staronovými spoluhráči,“ komentoval svůj výkon dvaatřicetiletý útočník, který nemusel až na pár ojedinělých výkřiků při nástupu na led čelit žádným urážkám ani hanlivým pokřikům. Naopak si několikrát od početné skupiny hostujících příznivců vyslechl potlesk a severočeští fanoušci svého hráče oslavně vyvolávali.

Jak jste se cítil při návratu do první ligy v chomutovské sestavě po působení v extraligové Plzni?

Je jasné, že tahle soutěž je trošku jinačí. Musím se přizpůsobit, najít se spoluhráči společnou řeč, lépe se sehrát. Nebylo to z mojí strany úplně ono.

Celkově se vaše mužstvo v Berouně rozjíždělo pomalu. Proč jste se nemohli dostat do tempa?

Protože jsme v první třetině byli příliš často na trestné lavici. Pět vyloučených za hákování za dvacet minut... To si prostě nemůžeme dovolit, protože v play-off narazíme na kvalitnější soupeře, který takovou nedisciplinovanost potrestá.

Bylo pro vás těžké naskočit po úspěšném účinkování v plzeňském dresu v extralize, kde se vám mimořádně dařilo, do sestavy Chomutova?

V Plzni vytvořil Martin Straka v klubu určitou hierarchii a trenér Marian Jelínek promítl do hry i mužstva jistou vizi. Moc bych si přál, aby jednou stejná situace byla v Chomutově.

Na sever Čech jste se vrátil a hned musíte čelit nařčení z napadení chodce v Karlových Varech.

Nechci tuhle věc komentovat, budu se vyjadřovat jen k hokeji.

Přesto, potěšilo vás, že v Berouně vás fanoušci nijak neuráželi a publikum se chovalo slušně?

Já od lidí nic nečekám. Nechovám se na ledě nijak emotivně, vyvaroval jsem se jakýchkoliv excesů. Lidi mohou snadno podlehnout různým vyjádřením. Jde hlavně o věc bulváru. Jen si přeji, aby si soudní fanoušci udělali názor sami bez předsudků a ohledu na různorodé informace.

Reklama

Související témata: