Hlavní obsah

Další hokejoví emigranti? Prvoligový Most zvažuje hrát ligu v Německu

PRAHA

Domácímu hokeji hrozí, že další jeho klub bude hrát soutěž za hranicemi České republiky. Po vstupu Znojma do rakouské ligy uvažuje o odchodu z tuzemských hokejových arén další účastník druhé nejvyšší soutěže - HC Most. Severočeský celek vážně přemýšlí o tom, že by svou budoucnost spojil s účinkováním ve 2. německé Bundeslize.

Článek

Mezi Mostem a vedením druhé nejvyšší německé soutěže už dokonce proběhl nezávazný kontakt, funkcionáři z německého hokejového svazu se dokonce chystají na inspekci Mostu během jeho zářijového přátelského utkání ve Weisswasseru.

"Na podzim by měla proběhnout nějaká jednání o našem případném vstupu do 2. Bundesligy. Pokud to všechno dopadne, tak budeme jednat s Českým svazem ledního hokeje (ČSLH) o tom, že bychom chtěli zkusit, podobně jako letos Znojmo, hrát zahraniční ligu,“ říká na oficiálních stránkách klubu šéf HC Most Valerij Korol.

"Nejsme spokojeni se spoustou rozhodnutí, které v minulosti, ale i v současné době vedení ČSLH učinilo, takže bychom rádi do budoucna zkusili něco nového," vysvětluje Korol možný odchod z českých soutěží. "Navíc v Mostě je dlouhodobě problém s diváky a od účasti v zahraniční soutěži bychom si slibovali zvýšený divácký zájem včetně většího počtu příznivců soupeře, což by mohlo být spojeno s rozvojem turistického ruchu v rámci příhraniční oblasti," dodává.

Most má pro působení v německé soutěži řadu předpokladů, na samotné hranice je to necelých 25 kilometrů, v německých Drážďanech můžete být autem za hodinu. A mostecký region má návštěvníkům co nabídnout. "Je tady autodrom, hippodrom, aquapark, sportovní areál Benedikt, neustále se vylepšuje vodní nádrž Matylda a jsou tady další objekty, které jistě stojí za pozornost. Spousta diváků z příhraničních oblastí jezdí pravidelně na extraligu do Litvínova, tak proč by nemohli jezdit na německé celky do Mostu?," ptá se logicky Korol.

2. Bundesliga je druhá nejvyšší hokejová soutěž v Německu, kterou naposledy hrálo třináct mužstev včetně nedalekých Drážďan nebo Crimmitschau, kam je to z Mostu zhruba 100 kilometrů. Daleko není ani Weisswasser.

O odchodu do Německa v poslední době uvažoval i další prvoligový tým KLH Chomutov, protože se ambicióznímu klubu stále nedaří sportovní cestou postoupit do české extraligy. Pokud se mu to nepodaří ani v příští sezóně, je údajně připraven přejít do nejvyšší německé soutěži v Německu.

Reklama

Související témata: