Hlavní obsah

Konečně jsme zabrali, oddechl si chomutovský asistent Votruba

CHOMUTOV

Krize zažehnána. To si možná říkají hokejisté Chomutova poté, co vybojovali v I. lize své první vítězství za tři body. A povedlo se jim to při prestižním derby s Ústím nad Labem, které tak přišlo o vedení v tabulce.

Článek

„Konečně jsme zabrali. Důležité bylo, že jsme po neproměněném trestném střílení Grofa a následném inkasovaném gólu nezpanikařili. Přečkali jsme i oslabení tří proti pěti a ve třetí třetině jsme soupeře přehráli. Měli jsme dobrý tlak na bránu a taktickým závěrem jsme zápas dovedli k vítězství 3:1,“ oddechl si asistent chomutovského trenéra Jan Votruba.

Výsledku si cenil z toho důvodu, že tým opustil nelichotivou desátou příčku v tabulce. „Mohla by to být vzpruha, ale dalšímu zlepšení musíme jít sami naproti,“ uvedl Votruba, který ve druhé polovině sezóny 2007/2008 vedl Ústí v roli hlavního trenéra v extralize a poté byl na lavičce stejného týmu asistentem Miloslava Hořavy v první lize.

Bral tudíž derby s Ústím prestižně? „V naší situaci bylo jasné, že Chomutov potřebuje vyhrát, takže na nějakou osobní rivalitu se soupeřem nebyla nálada. Soustředil jsem se hlavně na to, abych odvedl společně s koučem Sýkorou na chomutovské střídačce potřebnou práci,“ mínil asistent.

Chomutov hraje v sobotu opět severočeské derby, tentokrát v nedalekém Mostu. „Nemůžeme si myslet, že jsme favority, protože v úvodu sezóny jsme párkrát zaváhali. Rozhodně nelze Most podcenit, vždyť ve středu vyhrál venku. Určitě to bude těžké utkání. Věřím, že k sousedům přijedeme dobře připraveni. Na marodce máme Hromase a Jíru. Doplňovat kádr ale nějak překotně nebudeme. Mužstvo má důvěru a musí ji naplnit,“ uvedl Votruba.

Třetina nařkl rozhodčího z osobní msty

Ústecký útočník Miroslav Třetina dostal trest ve hře, což je poměrně tvrdý verdikt. Co provedl? „Důvod byl jednoduchý. Rozhodčí Florián mě pískal v minulosti při hokejbalu a měli jsme spolu incident, kdy jsme se málem porvali, on jako rozhodčí a já jako hráč. Od té doby na mě v hokeji nepískne jediný faul a kdykoliv má možnost, tak si něco vymyslí," říká Třetina.

"Ze zápasu v Chomutově mám rozražený ret, ale nic se nedělo. Když jsem odjížděl od naší brány po zhasnutí světla poté, co dal Chomutov gól, udělal jsem oblouk a chtěl jsem před rozhodčím uhnout. Pan rozhodčí si vymyslel, že jsem ho napadl a trefil jsem ho údajně loktem. Na videu ale celý moment asi nebude vidět, protože byla tma,“ tvrdil Třetina, který nemůže nastoupit v příštím kole.  Rozhodčí Florián se po zápase odmítl k celé situaci vyjádřit.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.