Hlavní obsah

Endál a J. Heřman posílí tým Chomutova

CHOMUTOV

Mohutně posílit svůj kádr o dva útočníky z extraligových klubů se rozhodlo vedení Pirátů z Chomutova, předního celku první hokejové ligy. V úterý Severočeši oznámili, že do jejich týmu přicházejí Lukáš Endál z pražské Slavie a Jan Heřman z HC Plzeň. Prvně jmenovaný do Chomutova přestupuje a Heřman v něm bude působit při ročním hostování.

Článek

Endál má svém kontě téměř stovku extraligových startů ve slávistickém dresu. Na začátku letošní sezóny na něj ale nezbylo v užším kádru Slavie místo, a tak generální manažer a trenér Vladimír Růžička dal Endálovi souhlas k odchodu.

Jan Heřman by v sezóně 2007/2008 na soupisce Ústí nad Labem, které hrálo extraligu. Ve stejném klubu setrval i v první lize do roku 2010, kdy se vrátil do mateřské Plzně. A znovu okusil extraligu, ale také se vážně zranil. Nyní opouští Plzeň, za kterou stále hraje jeho mladší bratr Martin Heřman.

Příchod posil do Chomutova vyvolává i pohyb v kádru opačným směrem. Do sousední Kadaně odchází Martin Davídek.

Tým Chomutova vyhrál za tři body poslední tři zápasy a dere se do popředí tabulky. „Na rozdíl od úvodních kol už nehrajeme v křeči, ale pořád máme velké rezervy. A to v souhře a při řešení situací. Měli bychom si v útočných akcích poradit i přesnější přihrávkou. Často také ztrácíme spoustu puků, a je třeba co vylepšovat,“ tvrdí trenér Václav Sýkora.

A věří v další úspěšné výsledky.  „Chceme hrát i pro diváky, s větší jiskrou a efektivitou,“ dodává kouč.

Reklama

Související témata: