Hlavní obsah

Hokejisté Ústí deklasovali v první lize Jihlavu, vedou o tři body

PRAHA

Vedoucí tým první hokejové ligy Ústí nad Labem si v 10. kole s chutí zastřílel proti dosud třetí Jihlavě a po vítězství 6:1 zvýšil náskok v čele tabulky na tři body. Novým nejbližším pronásledovatelem Lvů je Olomouc, jež v souboji o druhé místo i díky dvěma gólům veterána Jiřího Dopity vyhrála 5:3 v Hradci Králové.

Článek

Ústí přivedl do vedení zblízka Hampl a za dalších pět minut využil Sedlák první přesilovku Lvů. Ve druhé třetině zaznamenali Ústečtí tři branky během tří minut, když se za záda jihlavského brankáře Novotného trefili znovu Hampl, Poživil v přesilovce a Handlovský. Po jeho brance vystřídal Novotného Halmoši. Jihlavský náhradník odolával do 50. minuty, kdy kapituloval při ústecké přesilovce pět na tři po teči Roubíka. V početní převaze hostů zkorigoval výsledek Ficenc.

Hradec začal ve šlágru proti Olomouci lépe a v 9. minutě rozjásal fanoušky Tvrdík. Ve druhé třetině zvýšil vedení matador Kadlec, poté se však Olomouc zvedla a dokázala vyrovnat. V posledním dějství se domácí opět ujali vedení, Hanáci však třemi góly skóre otočili.

Loňský finalista Chomutov dosáhl na čtvrté vítězství v normální hrací době v derby proti Kadani. Piráti dali soupeři už v úvodu lekci z produktivity, za 15 minut vedli 3:0 a Habalu v kadaňské brance vystřídal Štěrba. Hosté nesložili zbraně ani za stavu 1:5, dvakrát dotáhli na dva góly, ale Chomutov drama nepřipustil a vyhrál 6:4.

Neporazitelnost skončila po 598 dnech 

Po 598 dnech skončila série domácí neporazitelnosti navrátilce do první ligy Šumperku. Draci v zápase s Pískem doplatili hlavně na střeleckou nemohoucnost v první třetině. V ní měli hned pět početních výhod, ale žádnou nevyužili. Dočkali se až hosté při dvojnásobné přesilovce zásluhou Špergera, ve stejné výhodě srovnali Šumperští po Bruncově trefě. Rozhodnutí přinesla paradoxně jediná přesilovka třetí třetiny v jinak na vyloučení bohatém zápase. Eberle doklepl kotouč po zmatcích na brankovišti do prázdné šumperské klece a vítězství Písku 3:1 zpečetil při power-play Luňák.

V utkání Havlíčkův Brod - Litoměřice padaly v úvodním dějství branky jen v přesilovkách, přičemž úspěšnější byli hosté, kteří vedli 2:1. Prostřední část se nesla v rámci havlíčkobrodského dotahování těsného náskoku, který si Litoměřice pravidelně vytvářely. Závěrečná dvacetiminutovka nejdříve přinesla brodským barvám v úvodu vyrovnání, po němž domácí měli navrch a hnali se za vítězstvím. Defenziva Severočechů povolila až v poslední pětiminutovce, kdy hráči z Kotliny získali vedení 5:4 a houževnatého soupeře dorazili dvěma přesnými zásahy. Rebelové tak slavili výhru 7:4.

V souboji pátého s posledním týmem prvoligové tabulky se hned v úvodu utkání trefil benátecký Liška. Od druhé třetiny však byli hosté z Třebíče lepším týmem, domácí gólman Stejskal musel také častěji zasahovat a celkem si připsal 39 zákroků. Paradoxně na konci druhé části zakončil souhru prvního útoku úspěšně Klimt. Ten také ve 44. minutě zvýšil na tříbrankový rozdíl. Ve třetí třetině dominovali hosté (na střely 22:8), avšak Stejskalova branka pro ně byla zakletá. V závěru utkání dokonce ve vlastním oslabení skóroval Kica, čímž zvýraznil domácí výhru na 4:0.

Beroun v minulém kole jako teprve druhý tým v sezóně porazil obhájce prvenství z Ústí, dnes však prohrál 2:3 v Mostě. Domácí šli do vedení v prvním dějství, když zužitkovali dvojnásobnou přesilovou hru. Ve druhé třetině hosté vyrovnali, ale mostečtí hokejisté dvěma brankami do druhé sirény získali dvoubrankové vedení. Pět minut před šedesátou minutou v početní výhodě Beroun snížil, ze závěrečného tlaku ale již nic nevytěžil a nováček Most si podruhé v ročníku připsal plný bodový zisk.

Reklama