Hlavní obsah

Konečně jsme zase hráli dobře, těšilo ústeckého Rosola po derby s Chomutovem

ÚSTÍ NAD LABEM

Na čtyři body zvýšili hokejisté Ústí nad Labem svůj náskok v čele tabulky první ligy. A to díky vítězství 3:2 nad druhým Chomutovem, který se ale pokusí ve zbývajících devíti kolech základní části zabojovat ještě o prvenství. Soutěž tak má stále dramatickou zápletku.

Foto: Josef Pešout, Právo

Ústecký trenér Petr Rosol

Článek

Ústecký trenér Petr Rosol si pochvaloval, že tým odvedl standardní prvoligový výkon. „Po určité době jsme zase hráli dobře. Bylo to dáno i kvalitou soupeře, který cítil šanci na úspěch. Zápasu prospěla i divácká atmosféra. Podrobně jsme si před utkáním rozebrali taktiku,“ líčil kouč. A prozradil, že pro play-off počítá s deseti obránci a patnácti útočníky. Otázkou je, jestli se uzdraví gólman Francouz. Ústí by se zamlouvalo další působení z Pardubic vypomáhajícího brankáře Koutského. „Záleží na dohodě klubových manažerů,“ uvažoval Rosol.

Rozhodující gól na 3:2 vstřelil necelé dvě minuty před koncem ústecký útočník Robin Kovář. „Viděl jsem, že Lukáš Handlovský dojíždí puk na levé straně a zdálo se mi, že toho má docela dost. Přesto zabojoval a kotouč mi podsunul. A při té svojí střele jsem plácl do puku, asi náhoda a štěstí,“ popsal útočník svojí trefu.

Dvě branky už předtím zaznamenal Jaroslav Roubík. „Výhodou bylo, že jsme hráli doma. Při obou gólech jsem se snažil vystřelit nahoru. Ale nejsem Crosby, abych skóroval v každém zápase. Jsem rád, že se dařilo celé naší lajně,“ usmíval se zkušený forvard.

Domácí byli hladovější, mínil Sýkora

Chomutovský trenér Václav Sýkora zdůraznil, že oběma stranám šlo o hodně. „Důležitým momentem byla naše špatně sehraná přesilovka pět na tři. Docela nás to ve druhé třetině rozhodilo.  Pak jsme udělali tři fauly za sebou a dostali jsme gól do šatny. A v samotném závěru jsme za stavu 2:2 ztratili puk a soupeři se podařilo rozhodnout. Zkusili jsme hru bez brankáře, ale nepovedlo se srovnat,“ hodnotil kouč prohru. „Domácí byli ve finiši o něco hladovější po vítězství,“ mínil ještě Sýkora.

Jak vidí čtyřbodovou ztrátu na Ústí? „Relativně je to docela dost. Bude těžké tohle manko stáhnout. Řešíme nějaké záležitosti ohledně doplnění kádru, ale nedá se očekávat, že by to bylo v překotném měřítku,“ dodal trenér Chomutova.

Zklamání z porážky v Ústí netajil ani chomutovský útočník Štěpán Hřebejk, který dal jeden gól svého týmu. „To, že jsem skóroval, je pro mě slabá útěcha, když nevezeme ani bod. Výsledek je nepříjemný, protože jsme hlavně nechtěli prohrát, aby nám Ústí více neuteklo. Ale nemůžeme se z toho stresovat. Ve hře je ještě spousta bodů, a když budeme stoprocentně úspěšní, třeba se o to první místo ještě popereme,“ přemítal Hřebejk.

Reklama

Související témata: