Hlavní obsah

Radek Šíp se ujal hokejistů Kadaně. Chceme se poprat o play-off, říká nový kouč

KADAŇ

Dlouhých dvacet let vydržel někdejší útočník Radek Šíp hrát hokej v kategorii dospělých a nyní se vydává na samostatnou trenérskou dráhu. Šest kol před koncem základní části první ligy převzal vedení SK Kadaň, aktuálně devátého celku soutěže. Cíl má jediný: posunout se s týmem aspoň o jednu příčku výš a tím se dostat do vytouženého play-off.

Foto: Josef Pešout, Sport.cz

Trenér Radek Šíp

Článek

Šíp začínal aktivní hráčskou kariéru v Litvínově, vyzkoušel si i krátké angažmá v zámoří a potom sbíral extraligové starty nejen v mateřském klubu, ale i dalších týmech. Pak se nesmazatelně zapsal do historie prvoligového chomutovského mužstva, v němž působil osm let a díky roli kapitána patřil k jeho vůdčím postavám. Následovalo působení v Kadani a naposledy v Klášterci nad Ohří, kde byl v této sezóně asistentem trenéra a ještě pracoval u chomutovské mládeže.

V Kadani nyní vystřídal kouče Mikuláše Antonika. „Potkali jsme se v Kadani už před několika lety, kdy mě Mikuláš trénoval. Ale já jsem kvůli zranění pomalu končil a moc zápasů jsem pod ním neodehrál. Věřím, že naše nynější trenérská spolupráce bude fungovat. Mikuláš kluky dobře zná. Já sbírám první zkušenosti na střídačce a čas ukáže, jaké budou výsledky,“ řekl Šíp pro Sport.cz.

Funkci, aby přebral kadaňský tým, mu nabídl Jaroslav Veverka mladší, generální manažer Chomutova. „Zavolal mi s tím, že Kadaň potřebuje trenéra, a co bych řekl na to, když by mě jím jmenovali. Kadaňské zápasy jsem samozřejmě sledoval a tu nabídku jsem vzal s vědomím, že mužstvo má na víc, než je současné deváté místo. Přestupní termín skončil, takže jdeme do boje o play-off bez posil. Premiéru bych si měl odbýt ve středu doma proti Benátkám nad Jizerou,“ dodal Šíp.

Reklama

Související témata: