Hlavní obsah

Na hattrick jsem nemyslel, řekl Varaďa po dvou gólech za Ústí

Ústí nad labem

O tom, jak dokáže být zkušený hokejový útočník Václav Varaďa platný pro tým, se přesvědčili hokejoví fanoušci při prvoligových zápasech Ústí nad Labem s Jihlavou. Ve druhém z nich zařídil dvěma brankami vítězství severočeského celku, který tak srovnal stav semifinálové série play-off na 1:1. „Na hattrick jsem ale nemyslel,“ tvrdil Varaďa po svém střeleckém výkonu.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Útočník Václav Varaďa

Článek

„Důležité bylo, že jsme získali dvoubrankový náskok a už se nám lépe dýchalo. Ale jihlavská Dukla udělala z utkání menší drama, když snížila na 4:2," ohlédl se Varaďa. „Ty moje góly byly i o štěstí. Snažil jsem se zároveň zakončovat s přehledem, abych poslal puk za čáru," uvedla ústecká posila z Třince. Někteří hráči po dosažení dvou gólů rázem myslí na hattrick.  „Někteří kluci asi ano, ale já ne," prohodil Varaďa. Nastoupil po boku Jana Alinče. „Honza umí podržet puk, jako pětka jsme snad hráli dobře," dodal na adresu spoluhráče.

Útočník Jan Alinč si vzpomněl, že před několika týdny hrál v extralize za Slavii proti Třinci v sestavě s Varaďou. „Už při prvním střídání mi dal Venca „koňara". Hned, jak přišel do ústecké kabiny, jsme si to vyříkali. Ale nijak se mi omlouvat nemusí. Odčinil to dvěma góly, které nám hodně pomohly k vítězství," usmíval se Alinč.

Do play-off naskočil Alinč po menší pauze. „Byl jsem nemocný s virózou a sedm dní jsem bral antibiotika. Necítil jsem se stoprocentně a vím, že zápasy play-off budou stále vyhrocenější. Nerozhodný stav série je z našeho pohledu špatný, protože jsme chtěli vést 2:0. Takhle musíme uhrát v Jihlavě nějaké body," zamyslel se útočník.

Alinč může ještě letos nastoupit i za Slavii. „Teoreticky to možné je, ale nemám sil nazbyt a skloubit extraligu s play-off první ligy by bylo moc těžké," uvedl centr, který za dva měsíce oslaví 40. narozeniny.

Brankář Vladislav Koutský si uvědomoval, že v play-off se musí hrát pořád naplno. „Mrzí mě, že jsem dvakrát inkasoval v posledních minutách, takže jsem přišel o rýsující se vychytané čisté konto. Jihlava bude doma kousat, ale doufám, že se ponaučíme z prvních dvou kol. Jsem rád, že jsem v Ústí, i když můj mateřský klub z Pardubic hraje čtvrtfinále v extralize. Pardubickým klukům držím na dálku palce, v televizi jsem ale jejich zápasy neviděl, protože jsme hráli zrovna s Ústím," líčil gólman.

Reklama

Související témata: