Hlavní obsah

Naskočil jsem do rychlíku a nechce se mi vystoupit, říká kouč Doležal o angažmá v Chomutově

Chomutov

Trenérská změna v průběhu jedné série play-off. To byl až dosud na českém ledě nepředstavitelný jev, ale v prvoligovém Chomutově se postarali o takřka neuvěřitelnou raritu. Po pátém zápase semifinále s Olomoucí odvolali trenéra Václava Sýkoru s asistentem Janem Votrubou a na střídačku vedení klubu dosadilo nového kouče Jiřího Doležala s Leo Gudasem, dosavadním sportovním manažerem. Nevídaný tah nakonec vyšel, Chomutovští postoupili do vytouženého finále.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Hokejisté Chomutova se radují z výhry v semifinále první ligy.

Článek

A Jiří Doležal si mohl po rozhodujícím zápase s Hanáky užívat společně s hráči ovací chomutovského publika. „Doufám, že tenhle dílčí krok nakopne kluky ještě dál. A že Ústí to finále znepříjemníme a budeme sahat po vítězství. Ústí beru ve skrytu duše jako favorita, mám před ním respekt," uvedl nový chomutovský kouč.

Svého angažmá si považuje. „Zní to jako klišé, ale řeknu vám, že je to pro mě výzva, a proto jsem do toho šel. Taková je trenérská práce. Jsem rád, že si ji mohu vyzkoušet ve zdejších podmínkách. Přijdete k mužstvu a musíte se hned orientovat," přiblížil pocity po prvních dnech v klubu. „Naskočil jsem do rychlíku a nechce se mi vystupovat," glosoval překotný příchod  na sever Čech.

Před finále má příjemné starosti, koho postavit do branky. Zda Řehoře, který odchytal výborně řadu zápasů v play-off, nebo hvězdnou posilu Dubu z HC Lev Poprad. „Popovídám si o tom s trenérem našich brankářů Josefem Brukem. Nabízí se i varianta s prostřídáním obou gólmanů," naznačil Doležal.

Posily přišly ze Sparty

Do týmu přišli tři hráči ze Sparty. „Pomohl nám Tomáš Rachůnek, zraněni jsou ale Dominik Pacovský i Adam Lapšanský," vyjmenoval trenér. A Chomutov povolal zpátky obránce Davida Havíře z Pardubic.

Trenér zaměřil svoje myšlenky už na ve středu začínající finále v Ústí. „Náš zápas s Olomoucí určitě někdo z ústeckého klubu sledoval, protože věděli, že vítěz série půjde proti nim v roli soupeře. I když si naši hru prohlédnou na videu, třeba je ještě něčím překvapíme," usmál se Doležal.

Finále bude ostře sledovanou událostí. „Když to přeženu, tak teprve teď začíná ta pravá soutěž. Hráči se na něco nadřou od léta a nyní přichází odměna zahrát si o postup do baráže," podotkl chomutovský trenér, který se jako spoluhráč potkal s ústeckým koučem Petrem Rosolem v reprezentaci. „Zatím jsme si ale nevolali," pravil Doležal, jehož syn hraje za Slavii. „Vím, že ve skupině o udržení ještě nemají jistotu. Ve hře zbývá dvanáct bodů a také tam půjde ve finiši o hodně," dodal.

Reklama

Související témata: