Hlavní obsah

Ústecký kouč Rosol pochválil posily ze Slavie

Chomutov

Pětatřicet gólů už nabídlo divákům finále první hokejové ligy mezi celky Ústí nad Labem a Chomutova. Stav série je vyrovnaný 2:2 na zápasy, souhrnné skóre hovoří ve prospěch ústeckého týmu (20:15).

Foto: Jan Handrejch, Právo

Jakub Krejčík střílí góly za Slavii, ve finále první ligy ale pomáhá Ústí nad Labem.

Článek

„První tři duely byly z obou stran hodně otevřené se spoustu šancí a střel, což v play-off obvykle nebývá. Čtvrtý souboj se už více vyznačoval defenzivou. Zaměřili jsme se na ni poté, co jsme v neděli sedmkrát inkasovali. Museli jsme zlepšit obranu a brankáři Orctovi nakonec chyběly dvě minuty k tomu, aby udržel čisté konto," hodnotil ústecký trenér Petr Rosol po pondělním zápase v Chomutově.

A pochválil posily z pražské Slavie - reprezentačního obránce Jakuba Krejčíka a útočníka Tomáše Hertla. „Jejich příchod jsem nezařizoval, o to se postarali kluboví manažeři. Hned při svém prvním startu za Ústí oba noví hráči z extraligy ukázali, že jsou přínosem," uvedl kouč Ústí.

„Krejčíkovo a Hertlovo působení v Ústí je výsledkem dohody se Slavií, které jsme v průběhu sezóny půjčili na několik měsíců Honzu Alinče. Oba slávisté hráli ještě v neděli večer v extralize v Litvínově, pak přespali na hotelu a druhý den ráno se připojili k našemu mužstvu. A domů do Prahy jeli až po utkání v Chomutově, kde odvedli vynikající výkon," líčil ústecký sportovní manažer Jaromír Šindel.

Krejčík už se podíval do reprezentace

Krejčík odehrál letos za Slavii v extralize 61 zápasů, navíc startoval za českou reprezentaci na dvou turnajích Euro Hockey Tour. Hertl patřil k nejlepším střelcům Slavie, třebaže část sezóny laboroval se zraněním a vynechal sérii zápasů. Zúčastnil se ale na přelomu roku mistrovství světa dvacetiletých.

Útočník Miloslav Čermák přispěl k pondělnímu vítězství Ústí (4:1) jedním gólem. „I kdybychom čtvrtý zápas prohráli, ještě by to neznamenalo konec nadějí. Ale do utkání jsme šli s jasným cílem srovnat sérii, což jsme si řekli již při nedělní večeři. Hráli jsme srdcem, začali jsme bojovat a vyplatilo se to," povídal forvard.

Ve finále se zatím představilo pět brankářů - ústečtí Koutský a Orct a chomutovští Řehoř, Duba a Hanuljak. Přičemž posledně jmenovaný nastoupil v pondělí v play-off vůbec poprvé. „Předtím jsem nechytal dva měsíce," sdělil Miroslav Hanuljak.

Série pokračuje ve čtvrtek na ústeckém ledě.

Reklama

Související témata: