Hlavní obsah

Nechtěli jsme na dovolenou a bojujeme dál, říká chomutovský kouč Doležal

Chomutov

Hokejisté Chomutova odmítli konec sezóny a vynutili si sedmý zápas finálové série I. ligy, k němuž nastoupí v pondělí na ústeckém ledě. „Nechtěli jsme jít na dovolenou, prvotní cíl jsme splnili a teď se pokusíme dostat se do baráže o extraligu,“ říkal chomutovský trenér Jiří Doležal po šestém zápase.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Hokejisté Chomutova se radují z branky.

Článek

Co rozhodlo o osudu minulého utkání?

Asi jsme dali do něj víc úsilí než soupeř, toužili jsme po vítězství. Začátek byl opatrný, protože jsme věděli, že porážka by pro nás znamenala stop. Nikdo nechtěl připustit ofenzivní harakiri. Jsem rád, že jsme sérii posunuli znovu do Ústí.

Jak vidíte šance obou soupeřů?

Pro Ústí hovoří domácí prostředí, poženou je diváci. Ale doufám, že naděje jsou otevřené a zápas zvládneme. Je to nápor na nervy. Nečekám ale přestřelku. Rozhodnou zkušenosti a štěstí.

Sedm zápasů jste absolvovali i v semifinále s Olomoucí, ale to jste hráli rozhodující duel doma. Dá se přesto vycházet ze semifinálové zkušenosti?

Je rozdíl bojovat o všechno doma nebo venku, jenže oproti Ústí jsme v jakési výhodě, že jsme si ten sedmý zápas už nedávno vyzkoušeli a máme z něj pozitivní poznatky. Chceme hrát aktivně, tvrdě.

Co sestava?

Obránci Pavlas a Macháček jsou mimo, oba mají otřes mozku. Ale po trestu se vrací Pulpán. Někteří hráči jsou nemocní a berou antibiotika. Milan Procházka má zlomenou čelist. Pořád ale disponujeme širokým kádrem. Někdy je těžké vybrat ty správné hráče.

Ústí dvakrát proti vám nasadilo slávisty Krejčíka a Hertla, poté Majdana a Kousalíka z Litvínova. Chystáte něco podobného?

Existuje snad ještě jedna možnost, a to že se oholíme s asistentem Leo Gudasem a vlítneme na led (úsměv).

Dobrý bonmot. Když se ho budeme držet, tak je třeba připomenout, že byste pak výrazně zvýšili věkový průměr mužstva...

To nevadí, ne? (úsměv).

A teď zase vážně. Mladoboleslavští vědí od pátku, že je čeká baráž o udržení, kdežto vítěz I. ligy a tudíž soupeř Středočechů bude znám až v pondělí večer. Jak to vnímáte?

Teď mě zajímá náš sedmý zápas. A k té baráži? Extraligový tým měl před ní vždycky delší čas na přípravu. V tom je jeho výhoda. Navíc Boleslav začne dvakrát doma, takže další negativum pro prvoligového vyzyvatele. Myslím, že je to špatně nastavené.

Hodně se spekulovalo o tom, že Chomutovu už ve finále vypomůže reprezentační útočník Jan Kovář z Plzně...

Jsou na něj výborné reference a přál bych si, aby tady hrál. Do týmu jsem ho chtěl. Existují ale podmínky, které se dají akceptovat a které ne. To už je otázka pro vedení. Manažeři se chtěli domluvit, aby za nás nastoupil. Ale k dohodě nedošlo. Na hráče se nedá čekat donekonečna. Mám informaci, že nepřijede.

Reklama

Související témata: