Hlavní obsah

Narození dcery a postup do baráže. Chomutovský útočník Ondřej prožívá krásné chvíle

Před rokem hrál za Bílé Tygry z Liberce ve čtvrtfinále play-off extraligy, letos hokejového útočníka Zdeňka Ondřeje čeká také „lahůdka" - baráž o extraligu v dresu Pirátů Chomutov. „Šance jsou otevřené, chceme se poprat o postup a sil máme dost," říká zkušený forvard v rozhovoru pro Sport.cz.

Článek

Máte za sebou deset let v extralize. Okusil jste někdy baráž?

Ano, hrál jsem ji za České Budějovice proti Dukle Jihlava. To jsem byl mladý a samozřejmě si pamatuji, že jsme tenkrát s Jihočechy spadli z extraligy. Takže nepříjemná zkušenost.

Nyní Chomutov narazí z postu vítěze I. ligy na Mladou Boleslav. Jména jako Výborný, Balaštík, Podkonický a další v týmu soupeře jistě vzbuzují respekt. Co vy na to?

Určitě jsou to vynikající hráči, kteří mají v extralize něco odehráno. Ale i na naší soupisce jsou zvučná jména do ofenzivy - David Hruška, Milan Kraft, Milan Procházka, pokud se vrátí po zranění. A dál třeba bek David Havíř, který ještě letos v play-off extraligy působil i v Pardubicích.

V čem vidíte trumfy Chomutova?

Musíme se připravit na sérii jako na každou jinou. Trenéři si ten boleslavský terén stoprocentně zmapují. Máme pár dní na to, abychom se věnovali regeneraci, dali se dohromady a nabrali další síly. Vážíme si skvělého domácího publika. Přejeme si udělat další krok a věříme, že při nás bude stát i štěstí jako ve finále první ligy.

Loni jste hrál proti Boleslavi za Liberec. Je to pro vás osobně výhoda, že tamní prostředí dobře znáte?

Ale proti Boleslavi nastupovali loni v extralize i někteří nynější chomutovští hráči, když stejně jako já působili v nejvyšší soutěži. Jako tým chceme jít do boje s pokorou. A to, co přijde, se teprve uvidí.

Jak jste na tom se silami?

Myslím, že stavební kámen položili v letní přípravě i bývalí trenéři Václav Sýkora a Jan Votruba, kteří nedávno museli skončit. To, že se něco stalo, my jako hráči neovlivníme. Máme nové trenéry Jiřího Doležala a Leo Gudase, ale nechtěl bych spekulovat o změně. Hokejisté se mají soustředit na vlastní výkon.

Před pár dny jste se stal otcem. Jak to prožíváte?

Jsem šťastný. Mám krásnou dceru a byly to pro mě moc hezké okamžiky. A ta soukromá radost je umocněna postupem do baráže. Kdybych dal náhodou gól, se spoluhráči bychom si to na ledě užili i jako oslavu narození dcery (úsměv).

Reklama

Související témata: