Hlavní obsah

Čelanský po třech letech ve Slavii koučuje Kadaň. Růžovi jsem vděčný, říká trenér

Kadaň

Tři roky stál Jiří Čelanský po boku uznávaného kouče Vladimíra Růžičky na střídačce hokejistů pražské Slavie. Z postu asistenta trenéra v extralize se před několika týdny přesunul do prvoligové Kadaně, aby pozvedl do té doby tápající tým.

Článek

„Vláďovi Růžičkovi jsem vděčný, že mi dal šanci. Pro mě to byla velká škola a díky angažmá ve Slavii jsem měl možnost vstoupit do velkého hokeje," vrátil se novopečený kadaňský kouč k působení v pražském klubu.

„Ale teď jsem v Kadani a snažím se pro ni odvádět maximum," podotkl Čelanský. I v tomto prvoligovém klubu ale svým způsobem pracuje s hráči z extraligy. Využívá totiž hodně služeb hokejistů z kádru Chomutova. „Realita je taková, že při výluce v NHL přišly i do Chomutova posily a na některé dosavadní členy chomutovského mužstva se nedostává místo. Ale ti kluci berou starty za Kadaň pozitivně a vědí, že to je cesta, aby se dostali co nejdříve zpátky na extraligový led," mínil trenér. Jen namátkou, za Kadaň nastupují z chomutovské širší soupisky např. brankář Hanuljak, obránci Pavlas, Macháček, útočníci Hafenrichter, Gajovský, Ondřej, Jíra, F. Seman a případně i další hráči.

„Kromě posil z Chomutova ale máme v sestavě hodně kluků do dvaadvaceti let," připomněl kouč. „Vedení klubu nám dalo za úkol mimořádně trénovat. V pondělí, když se nehraje, míváme dvoufázové tréninky na ledě, dbáme na kondiční stránku. K tomu využíváme dobré podmínky, zázemí, vynikající posilovnu, velkou halu. Výsledky nejsou na prvním místě, hlavním motivem je připravovat mladé hráče pro extraligu. Nikdo se ale nechce v tabulce pohybovat dole," rozjímal Čelanský.

Reklama

Související témata: