Hlavní obsah

Mountfield opustí halu, když Bělohlav získá licenci od HC Motor

České Budějovice

Společnost HC Mountfield České Budějovice předčasně ukončí smlouvu na pronájem českobudějovického zimního stadiónu jen v případě, že vznikající prvoligový subjekt CB Hokej 2013 kolem Radka Bělohlava odkoupí licenci od HC Motor. Ten by mohl povolení ke startu v druhé nejvyšší soutěži získat z Hradce Králové, kam se extraligový klub Mountfield v červnu z jihu Čech přestěhoval.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Lukáš Klimek (vpředu) z Vítkovic atakuje branku českobudějovického Pavla Kantora.

Článek

Město, jemuž zimní stadión patří, usiluje o to, aby s HC Mountfield České Budějovice smlouvu o pronájmu co nejdříve ukončilo. ČTK o tom informoval náměstek českobudějovického primátora Miroslav Joch.

"V pátek proto zasedá mimořádná rada města, která by měla odsouhlasit ukončení stávajícího kontraktu. Na podmínkách jsme s (šéfem hokejového klubu Mountfield) panem Schönem domluvili. Ovšem ukončení nájmu nastane až ve chvíli, kdy subjekt CB Hokej 2013 získá licenci od HC Motor," řekl ČTK Joch.

HC Motor zatím stále licenci od Hradce Králové neobdržel. Podle Jocha měl totiž určité výhrady k celé záležitosti hokejový svaz. Smlouva mezi Mountfieldem a městem na pronájem stadionu platí ještě na sezónu 2013/14.

Českobudějovická radnice už v minulosti deklarovala podporu subjektu CB Hokej 2013. Slíbila, že zimní stadión pronajme právě klubu vznikajícímu kolem Bělohlava. Spolupráci mu před pár dny nabídl i Zdeněk Caska, jenž zatupoval HC Motor.

V Českých Budějovicích se do konce minulé sezóny hrála extraliga. Potom se ale majitel HC Mountfield kvůli sporům kolem kontraktu s Budvarem rozhodl přestěhovat klub do Hradce Králové.

Na východ Čech zamířil i téměř celý hráčský kádr s výjimkou útočníka Aleše Kotalíka, jemuž skončil kontrakt. Právě Kotalík se stal jedním z členů CB Hokej 2013, jehož kádr se postupně formuje.

Reklama

Související témata: