Hlavní obsah

Je to dobrodružství, říká nový kouč ústeckého hokeje Skrbek a připouští krizi v týmu

Ústí nad Labem

Hokejisté Slovanu Ústí nad Labem procházejí složitým obdobím. Série neúspěšných výsledků v první lize byla impulsem i ke změně trenéra. Odvolaného Jaromíra Šindela nahradil dosavadní kouč juniorky Milan Skrbek. A premiéra mu nevyšla - Ústečtí prohráli doma s Havlíčkovým Brodem 1:2 a krčí se dál na předposledním místě tabulky.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Milan Skrbek (vlevo) ještě v roli asistenta trenéra.

Článek

„Představoval jsem si to jinak. Zápas jsme rozehráli dobře, ale vydrželi jsme jen první třetinu. Pak to bylo horší," posteskl si Skrbek, jenž se o jmenování novým trenérem dozvěděl v noci z úterý na středu.

„S bývalým koučem jsme si toho moc říci nestihli. Ale mužstvo zná asistent Tomáš Mareš, který u týmu zůstává. Ale i já některé hráče už trénoval," připomněl Skrbek svoje působení v roli asistenta Petra Rosola u ústeckého"áčka" v letech 2009-2012. „Tehdy tady byl silnější kádr se čtyřmi vyrovnanými pětkami," podotkl trenér. Neuvažoval o tom, že by obnovil spolupráci s Rosolem? Ten nedávno skončil v extraligovém Litvínově. „To je spíš otázka pro představenstvo klubu. Asi v Ústí hledali místní trenéry, kteří už jsou placení a nechtěli vzít dalšího, protože na něj nejspíš nejsou finanční prostředky," zamyslel se Skrbek.

Láme si hlavu, jak zvednout tým z krize. „Hráči se potřebují dostat z bídného psychického stavu. Každý k tomu musí přispět. Nějaká speciální metoda asi neexistuje. Přesto věřím, že hráči hokej hrát umějí. Někdo mi říkal, že letos prožívá ústecký klub dobrodružství. Vypadá to, že ano. Ale takový je hokejový život. Realita nás nutí k tomu, abychom se snažili dostat pod sebe v tabulce některá mužstva a vyhnuli se tak případné hrozící baráži o udržení. To je úkol pro současný kádr, protože se s ním asi moc hýbat nebude," rozjímal ústecký trenér.

Jeden z nejzkušenějších hráčů Jaroslav Roubík rovněž hledá recept na obrat: „Narůstající porážky jsou znát. Když se kupí, je to frustrující. Musíme se s tím nějak porvat a nedělat chyby. Dostali jsme výplaty a snad budeme pracovat krok za krokem. Hokej mě pořád baví a chci se radovat z každého gólu a vítězství. Doufám, že to znovu rozjedeme."

Reklama