Hlavní obsah

V baráži uspěly dva nejlepší týmy, tvrdí kouč Mrázek po záchraně Mostu v první lize

Most

Hokejisté Baníku Most vyhráli pětičlennou baráž o účast v příštím ročníku druhé nejvyšší soutěže. Uhájení prvoligové příslušnosti vnímají jako splnění cíle v sezóně, která jim ve svém průběhu přinesla řadu nezdarů, ale měla úspěšný konec. A to je pro ně nejdůležitější. Takže hodně si oddechl i trenér Radek Mrázek, jenž přišel k mužstvu až ve chvíli, kdy bylo už takřka rozhodnuto o nuceném startu severočeského celku v neoblíbené baráži.

Foto: Josef Pešout, Právo

Trenér Mostu Radek Mrázek.

Článek

Jak berete záchranu Mostu v první lize?

Jsem rád, že jsme baráž zvládli. Kluci ji odehráli dobře. Tým podržel brankář Horák a celé mužstvo zaslouží absolutorium. Bojovali jsme až do posledního kola.

Kdy jste začal věřit v konečný úspěch?

Teprve po druhé třetině závěrečného zápasu s Prostějovem. To jsme vedli 6:2 a byl jsem přesvědčen, že tak velký náskok už přece nemůžeme ztratit. Nakonec jsme vyhráli 7:2. (úsměv)

Potkaly vás během baráže i nepříjemné momenty?

Trošku jsme si situaci zkomplikovali prohrou v Sokolově. Ale naštěstí to dopadlo dobře a potvrdil se můj odhad, že současné mostecké mužstvo má kvalitu na záchranu.

Spolu s Mostem se raduje i Prostějov. Co tomu říkáte?

Je to zasloužené. První dvě místa obsadily dva nejlepší týmy. Když jsme do Prostějova přijeli a viděli v akci tamní celek, tvrdil jsem, že může z fleku hrát první ligu. A vážíme si toho, že jsme skončili v barážové tabulce i před nimi.

Jak vidíte perspektivu mosteckého hokeje?

Nemůžeme si myslet, že záchranou je všechno hotové. Musí se pokračovat v trendu, jaký nastartovala spolupráce s Litvínovem. Je na něm, aby si pohlídal věci a zachoval si farmu v Mostě.

Právě skončený ročník byl pro vás osobně specifický. Cítíte úlevu po náročných měsících strávených s hokejem?

Určitě to byla moje nejdelší sezóna. V ní jsem si dal dva úkoly, a nakonec z toho byly tři. S juniory Litvínova jsem toužil odehrát úspěšně extraligu, skončili jsme druzí. Zdárně jsem chtěl dokončit studia nejvyšší trenérské licence. A pak následoval boj s Mostem, taky úspěšný. Měl jsem hodně práce, ale ukázalo se, že to nebylo marné.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články