Hlavní obsah

Kaberle pomůže Kladnu. NHL mu nevyšla, a tak zase zkusí domácí první ligu

Kladno

Po neúspěšné snaze o návrat do NHL posílí obránce Tomáš Kaberle hokejisty Kladna v první lize. Bývalý mistr světa a vítěz Stanleyova poháru z roku 2011 by měl s mužstvem Rytířů poprvé trénovat ve středu 26. listopadu. Spolupracovníkovi ČTK to řekl Jaromír Jágr starší.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Kaberle se vrací do kladenského dresu.

Článek

"Včera v noci jsme se dohodli, bude u nás působit do konce sezóny," uvedl Jágr starší, který se nedávno opět zapojil do řízení kladenského klubu.

Kaberle strávil v dresu Kladna už minulou sezónu, v níž tým sestoupil z extraligy. Před tímto ročníkem usiloval o smlouvu v kempu New Jersey, ale kontrakt nezískal. V listopadu ho testovali New York Rangers. Angažmá však šestatřicetiletému kladenskému odchovanci ani Jezdci nakonec nenabídli.

Kladnu úvodní část první ligy nevyšla, i proto, že kvůli rekonstrukci stadiónu hráli Rytíři dlouho jen venkovní zápasy. Poté co majitel klubu Jaromír Jágr mladší pohrozil čistkou v kádru, se tým zvedl a vyhrál šest z posledních sedmi utkání. Mužstvo už také posílili útočník Jan Hlaváč a obránce Tomáš Klouček.

Reklama

Související témata: