Hlavní obsah

S Třincem má titul a s Chomutovem chce postoupit do extraligy. Baráž je specifická, říká Květoň

Chomutov

V roce 2011 slavil s Třincem titul v extralize, ještě loni zažil s týmem Ocelářů semifinále play off, momentálně se ale hokejový útočník David Květoň chystá na baráž o účast v nejvyšší soutěži. Zasáhne do ní v dresu chomutovských Pirátů, kteří se v roli vítězů první ligy pokusí o návrat mezi tuzemskou elitu. „Čeká nás specifický závěr sezóny a chceme ji završit úspěchem,“ říká David Květoň v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Jan Handrejch, Právo

David Květoň (vpředu) ještě v dresu Třince.

Článek

Jak vzpomínáte na svoje třinecké působení?

Samozřejmě nejvýš stavím mistrovský titul, který znamená v českém klubovém hokeji nejvíc, čeho se může dosáhnout. Loňskou sezónu jsem začínal ve Finsku, po návratu do Třince jsem hrál znovu play off, v němž jsme měli slušně našlápnuto. Vedli jsme v semifinále se Zlínem 2:0 na zápasy, sérii jsme ztratili, takže panovalo obrovské zklamání.

Loni v létě jste přestoupil z Třince do Mladé Boleslavi. Co vás vedlo k tomuto přesunu v rámci extraligy?

Proč jsem nezůstal v Třinci? Prostě jsem skončil a už bych se k tomu nechtěl vracet. Beru to, jak to je. V Třinci je velmi kvalitní tým.

Právě vaše dva bývalé kluby si to rozdávají ve čtvrtfinále play off. Překvapil vás postup Boleslavi do nejlepší osmičky?

Všímal jsem si, že Boleslav až na krátký časový úsek hrála dobře po celou základní část. A je takhle daleko. Třinec potvrdil po dvaapadesáti kolech roli favorita a je jím i v play off.

Nemrzí vás, že nejste aktérem zmíněné extraligové série, ať už na jedné, či druhé straně?

Nemohu se dívat zpátky. Pochopitelně platí, že extraliga je extraliga. Ale jsem v Chomutově, máme nějaký cíl a zatím ho plníme.

Jak na vás zapůsobila první liga?

Přišel jsem do Chomutova v průběhu sezóny. Soutěž jsem předtím neznal a možná, že je u lidí dost nedoceněná. Ale i v ní jsou dobří hráči. Každý prvoligový tým má dvě kvalitní lajny. Hraje se tady ale trošku jiný hokej. Je to především o bojovnosti a bruslení, kdežto v extralize jsou zápasy víc takticky vedené a týmy jsou vyzrálé.

Jak byste hodnotil chomutovské tažení v play off?

Ústí nás zaskočilo, museli jsme s nimi vybojovat šest zápasů. Proti nám odehráli výbornou sérii. Táhl je kanonýr Roubík, v obraně zkušení Kolafa s Vágnerem. Jsme rádi, že jsme pak zvládli semifinále s Jihlavou. To byl jeden z cílů, takže jsme už v baráži.

Co právě od baráže očekáváte?

Je to asi specifická soutěž, jakou jsem nikdy nehrál. Nejde o vyřazovací část, ale o dvanáct kol v řadě. Takže bude záležet na každém bodíku do tabulky.

Chomutov loni v baráži neuspěl, když měl hájit extraligovou příslušnost. Mluví se o tom v kabině?

Moc hráčů z loňské sezóny tady nezůstalo. A není nutné se teď zabývat tím, co bylo před rokem špatně. Jsme de facto nový tým. A ti, kteří sestup pamatují, jsou zase o rok zkušenější a snad i odolnější. A může je to posílit. Baráž pro nás představuje třetí krok v sezóně. A pro jeho naplnění chceme udělat maximum.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články