Hlavní obsah

Zahozené trestné střílení mě mrzí, litoval budějovický Nouza po prohře v baráži

Chomutov

Sahali po vítězství, ale nakonec hokejisté ČEZ Motor České Budějovice odjeli z barážového utkání v Chomutově pouze s bodem po porážce 3:4 v prodloužení. Jihočeši vedli 3:1 a zdálo se, že zápas bude mít nečekaný výsledek. Nakonec však Severočeši obrátili vývoj ve svůj prospěch.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Budějovický Tomáš Nouza dává gól, v bráně Chomutova je Miroslav Kopřiva.

Článek

„Chomutov nás potrestal za útočné fauly," uznal budějovický útočník Tomáš Nouza. Během střetnutí vstřelil jeden gól svého týmu, za stavu 3:3 však neproměnil trestné střílení. „Dojížděl jsem puk, obránce mě zastavil a měl jsem výhodu penalty. Chtěl jsem vystřelit do bekhendu nahoru, bohužel mi to sjelo. Byla to škoda, mohl jsem rozhodnout," popsal neúspěšný moment.

Českobudějovičtí hokejisté poznávají záludnosti baráže proti třem zkušenějším celkům. Vždyť Slavia a Olomouc hrály letos extraligu, Chomutov netají po prvenství v první lize postupové ambice. „Naši devizou jsou jen přesilovky. Někdy vyjdeme ze situace, jindy uplatníme něco, co máme nacvičeného. Ale nemůžeme pouštět soupeře do jejich přesilovek. V oslabení se dostáváme pod tlak a z toho plynou i další chyby," uvažoval Nouza.

Jihočeši zatím získali v baráži dva body. „Je to málo. Jsme poslední. A když se podíváme na tabulku po čtyřech kolech, je jasné, že favorité už mají před námi nějaký náskok. Ale chceme dát do každého zápasu maximum a uvidíme, na co to vystačí. Pro nás je dobře, že se potkáváme s vyspělými soupeři. Ale platíme daň za nezkušenost. Máme v kádru hodně mladých kluků, které snad účast v baráži posune výkonnostně dál. Mnozí nehráli dosud ani play-off první ligy, natož baráž," podotkl budějovický forvard.

Na co se hodlají Budějovičtí zaměřit v nejbližších zápasech? „Nemůžeme se na nikoho zlobit, pokud v přemíře snahy udělá chybičku. Ale nesmíme se dopouštět zbytečných věcí, jako je vyhození puku za plexisklo. Takových situací je potřeba se vyvarovat," zakončil Nouza.

Reklama

Související témata: