Hlavní obsah

Jihlava - Slavia 6:5 SNSlávisté skvělým finišem stáhli třígólové manko, Jihlava je ale udolala a vede

Jihlava

Jihlavští hokejisté v předehrávce 34. kola první ligy dovolili Slavii stáhnout třígólové manko, v nájezdech ale urvali přece jen vítězství 6:5. Posunuli se do čela tabulky o bod před dosud vedoucí Kladno. Týmu z Vysočiny v rozstřelu zařídil výhru Tomáš Čachotský.

Článek

Do zápasu vstoupili lépe Pražané a v deváté minutě je dostal ve vlastním oslabení do vedení Kašpařík. Domácí vyrovnali v úvodním dějství v přesilovce pěti proti třem díky Divišovi, ve 35. minutě otočil stav v klasické početní výhodě obránce Kaláb a za 75 sekund zvýšil Důras.

Za dalších 37 vteřin se sice prosadil opět v oslabení hostující Mikulík, ale pokračující početní výhodu zužitkoval opět Kaláb a ve 45. minutě upravil už na 5:2 pro změnu v oslabení Důras. Slavia se nevzdala, stíhací jízdu načal šest minut před koncem Bahenský a v power play se postarali o vyrovnání Bahenský a Vas.

Zápas rozuzlila až čtvrtá série rozstřelu, v které rozhodl Čachotský. Jihlavský odchovanec, který zamířil v létě do extraligového Zlína, nastoupil na střídavý start za Duklu poprvé v sezoně.

Předehrávka 34. kola první hokejové ligy:
Jihlava - Slavia Praha 6:5 po sam. nájezdech (1:1, 3:1, 1:3 - 0:0)
Branky: 35. a 38. Kaláb, 37. a 45. Důras, 15. Diviš, rozhodující sam. nájezd Čachotský - 9. Kašpařík, 37. Mikulík, 54. Bahenský, 59. Vas, 60. M. Čermák. Rozhodčí: Petružálek - Křivohlavý, Špringl. Vyloučení: 3:8. Využití: 3:0. V oslabení: 1:2. Diváci: 2468.

Reklama

Související témata: