Hlavní obsah

Budějovice před play off odvolaly trenéra! Novým hlavním koučem se stal Bělohlav

České Budějovice
Aktualizováno

Zpackaný závěr základní části soutěže WSM ligy, v němž hokejisté Českých Budějovic prohráli čtyři z posledních pěti duelů a přišli tak o druhé místo v tabulce, má dohru. Vedení klubu s okamžitou platností odvolalo hlavního kouče Petra Rosola a v play off mužstvo povede nově sestavený trenérský tým Radek Bělohlav, Martin Štrba, Roman Turek a jako konzultant Aleš Kotalík.

Foto: Sport.cz

Trenér Petr Rosol byl odvolán od hokejistů Českých Budějovic.

Článek

Poslední kapkou bylo středeční domácí utkání Motoru s Benátkami nad Jizerou, které zvítězily 4:1. Dnes se proto sešla výkonná rada ředitelů klubu, která rozhodla o Rosolově konci. Ten vedl klub dva roky.

„Vzhledem k výkonům, které rozhodně neměly stoupající tendenci, a také k výsledkům zejména ve čtvrté čtvrtině, jsme se rozhodli s okamžitou platností odvolat trenéra Petra Rosola," uvedl generální manažer klubu Stanislav Bednařík.

„Jsme si vědomi toho, že to není zcela koncepční řešení, ale abychom měli šanci dosáhnout cílů, které jsme si předsevzali, museli jsme dát mužstvu silný impuls. A tím je pro nás nový trenérský tým," doplnil Bednařík.

Kotalík jako konzultant týmu

Na pozici hlavního trenéra se tak posunul Radek Bělohlav, jenž působil jako Rosolův asistent. Na střídačce ho doplní dosavadní kouč juniorky Martin Štrba a rovněž prezident klubu Roman Turek, jenž i nadále zůstává trenérem brankářů.

Trenérský štáb je tak složen výhradně z bývalých hokejistů, kteří v Budějovicích hráli, a doplní ho i další velké jméno. Konzultantem, který se bude podílet na přípravě i přímo při trénincích, se stal další člen vedení klubu Aleš Kotalík.

„Celý trenérský tým mužstvo dokonale zná, což je v této fázi sezóny velmi důležité. Věříme, že hráče dennodenní přítomnost bývalých vynikajících hokejistů na všech trénincích a také motivační schopnosti nových členů trenérského týmu, dovedou k tomu, že budou podávat maximální výkony v každém okamžiku a nikoli jen v některých zápasech," doufá Bednařík.

Nový trenérský tým se s hráči poprvé sejde na nedělním tréninku. Čtvrtfinále play off začíná pro České Budějovice v pondělí 29. února a čeká je soupeř, kterého si přály snad ze všech nejméně. S Přerovem totiž prohrály všechny čtyři vzájemné zápasy v základní části a nezískaly proti němu ani bod.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články