Hlavní obsah

Nic nás netíží, proti Jihlavě chceme vyhrát nejbližší zápas, říká ústecký brankář Volke

Ústí nad Labem

Hokejový brankář Martin Volke ze Slovanu Ústí nad Labem nechává během probíhajícího play off první ligy vzpomenout na jaro 2011, kdy byl oporou extraligového Litvínova a zachytal si i ve čtvrtfinále proti pozdějšímu mistrovi z Třince. „Teď se ale soustřeďuji na prvoligové semifinále proti Dukle Jihlava, v němž nás nic netíží,“ říká Volke v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Petr Horník, Právo

Martin Volke ještě v dresu Litvínova. Archivní foto.

Článek

Vybavují se vám největší zážitky z působení v extralize?

Bylo to pro mě něco nového. Přece jen jsem v průběhu sezóny 2010/2011 přišel z prvoligových Litoměřic do Litvínova, což jsem bral jako nečekaný skok o třídu výš. Tehdy tým trénoval pan Robert Reichel, ale skončil po zápase v Pardubicích. Nahradil jej pan Vladimír Kýhos a s ním jsme přešli v předkole přes Plzeň a pak jsme trápili silný Třinec. I kvůli tomu sérii provázel zájem fanoušků a médií.

Pojďme tedy už k aktuálnímu dění v první lize. Jak hodnotíte dva semifinálové duely Ústí v Jihlavě?

Měli jsme tam aspoň jednou na výhru. Škoda prohraných nájezdů i rozhodujícího inkasovaného gólu v prodloužení druhého zápasu. Nebudeme si stěžovat na chybějící štěstíčko, že se k nám obrátilo zády. V pátek se hraje třetí utkání a ve hře je další bod. Jihlava vede 2:0 v sérii, ale ještě nás musí porazit dvakrát, aby šla do baráže.

Jak byste charakterizoval semifinálového soupeře?

Jihlavští jsou malinko ve výhodě. Ale nemají typy hráčů, kteří by si mysleli, jací jsou přeborníci. Jedou k nám, a musí počítat s tím, že nedáme kůži lacino. Chceme vyhrát nejbližší zápas, abychom se uklidnili a sérii zdramatizovali.

Ústí má za sebou předkolo, vypjaté čtvrtfinále s Kladnem a dva zápasy semifinále. Potýkáte se s únavou?

Podmínky na ledě jsou stejné pro všechny. Dáváme do toho velké úsilí. A bylo by špatné a smutné, kdybychom nebyli po tolika odehraných kolech nějakým způsobem unavení. Je to play off a každý ze sebe musí vydat maximum.

Zaznělo v ústecké kabině slovo baráž?

Vítěz naší série do ní postoupí, ale takhle na to nekoukáme. Hlavně chceme být i nadále Jihlavě důstojným soupeřem a co nejvíce ji potrápit. Jestli to vyjde, nebo ne, tím se nezatěžujeme.

Reklama