Hlavní obsah

Kladno už bych si ve čtvrtfinále nepřál, říká ústecký trenér Mach

Ústí nad Labem

V loňské sezóně šokovali hokejisté Ústí nad Labem vyřazením Kladna ve čtvrtfinále prvoligového play off. Třebaže pak podlehli v semifinálové sérii jihlavské Dukle, čtvrtým místem v konečném pořadí patřili k největším překvapením WSM Ligy. „Letos bych si ale Kladno na úvod play off nepřál,“ říká ústecký trenér Miroslav Mach v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Josef Pešout, Právo

Trenér Ústí Miroslav Mach

Článek

Po minulé sezóně odešly z Ústí opory, přesto se vám je podařilo solidním způsobem nahradit. Čekal jste to?

Je pravda, že kádr opustili například Tenkrát, Kuchler, David Tůma, Holomek, Smetana a v průběhu tohoto ročníku i Kloz, v té době druhý nejproduktivnější hráč soutěže. Určitě jim přeji, že šli za lepším. Jelikož jsem z Kladna, tak především sleduji, jak si tam vedou Tenkrát, Tůma a Kloz. Před sezónou jsme získali některé hráče, co jsme chtěli. Tým i díky nim šlape a celkově jsme docela spokojení.

Jak se vám jeví WSM Liga?

Je nesmírně vyrovnaná. Každý zápas je důležitý. Máme snad našlápnuto do play off a bylo by pěkné, kdybychom překonali loňské osmé místo po základní části. Odhadovat, kdo se dostane z první ligy do baráže o extraligu, je těžké. Kdokoliv může překvapit a klidně z předkola dojít co nejdál. Nastane play off a tým, který má být favoritem, se třeba rozklepe. Podívejte se na loňský rok, kdy jsme zaskočili lídra z Kladna. To je sport.

Dovedete si představit, že na Kladno narazíte i na jaře?

Ve čtvrtfinále to teoreticky možné je. Ale Kladno bych si nepřál.

Ani v případném semifinále?

Jak říkám, v prvním kole play off ne, ale pak možná ano (úsměv).

Jaká je aktuální situace v ústeckém klubu?

Město odkleplo dotace, takže jsme zajištění do konce sezóny. Věřím, že ji důstojně dohrajeme. To záleží na vedení, aby sehnalo peníze. My se staráme o sportovní stránku, abychom podávali výkony a uhráli co nejlepší výsledky.

Na čem je postavena hra vašeho celku?

Když nám zachytají gólmani, jsme schopní dát nějaké góly a vyhrát třeba těsně s nulou. Žádné utkání není snadné. Například předposlední Kadaň i poslední Most využívají hráče z extraligy, z Chomutova, Karlových Varů, Litvínova. Všiml jsem si, že za Most nastoupilo v Ústí šest hokejistů, kteří o dva dny později hráli za Litvínov v Liberci. Takže proti každému soupeři musíme spoléhat na přístup hráčů, bojovnost a zaujetí.

Dochází v ústeckém kádru ke změnám?

Mladá Boleslav si stáhla Bernada, Pardubice Poulíčka, Berana i Zajíce. S tím nemůžeme nic dělat, jsou to jejich hráči, co u nás měli hostování či střídavé starty. V Pardubicích vyměnili trenéra a nevíme, jak to bude s vazbami do první ligy.

Jaký máte sportovní cíl?

Trenéřina je ošidná. Chci hlavně dál trénovat, a co bude, to je ve hvězdách. Tahle činnost mě baví a vždycky potěší, kdy je za vámi vidět práce na jakékoli trenérské a soutěžní úrovni.

Reklama

Související témata: