Hlavní obsah

Čajánkova gólová premiéra v Rusku k výhře Kazaně nevedla

MOSKVA

Hokejový útočník Petr Čajánek se hned při svém premiérovém startu v ruské lize po odchodu ze zámoří gólově prosadil, Kazani to ale k bodům nestačilo. Dvaatřicetiletý trojnásobný mistr světa byl v Moskvě jediným střelcem hostů, Ak Bars jeho zásluhou v první třetině ještě vyrovnal, ale pak už se jen dvakrát radovali z gólů hráči Dynama.

Článek

Už sedmou trefu v sezóně si připsal útočník Magnitogorsku Jan Marek. Metallurg i díky němu vyhrál 5:1 v Čechově a uhájil třetí místo v tabulce. Vedení si upevnila Ufa, jejímuž drtivému vítězství 7:2 v Novosibirsku přihlížel z pozice náhradníka nováček v týmu Milan Hnilička. Přednost před libereckým gólmanem, jenž nečekaně odešel během reprezentační přestávky do Ruska na hostování, dostal Alexandr Jeremenko.

Další český brankář Dušan Salfický inkasoval čtyři góly v Jaroslavli a Nižnij Novgorod prohrál 3:4.

Rusko - 25. kolo:
Chabarovsk - Čeljabinsk 5:4 v prodl., Novokuzněck - Togliatti 4:2, Omsk - Chimik MO 2:0, Novosibirsk - Ufa 2:7, Čerepovec - CSKA Moskva 1:3, Jaroslavl - Nižnij Novgorod 4:3, Viťaz Čechov - Magnitogorsk 1:5 (za hosty Marek 1+0, Kudrna 0+1), Spartak Moskva - Petrohrad 1:4, Dynamo Moskva - Kazaň 3:1 (za hosty Čajánek 1+0), MVD Podolsk - Nižněkamsk 2:1 po sam. nájezdech.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.