Hlavní obsah

Vítkovický kouč Fryčer věří i lajně školáků

PRAHA

Jen třiadvacetiletý Lukáš Chmelíř lehce kazí věkový průměr pětce, kterou vítkovický kouč Miroslav Fryčer sestavil ze samých juniorů. Čtveřice hráčů s celoobličejovými mřížkami se odvážně pouštěla do soubojů s mnohem zkušenějšími sparťany, jako je Ton nebo Kratěna.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Vítkovičtí hokejisté na Spartě představili několik mladíků.

Článek

S Chmelířem nastupovali sedmnáctiletý Petr Strapáč, šestnáctiletí Jan Káňa a Roman Maliník, a dokonce patnáctiletý Adam Sedlák. "Jestli jsem neměl obavy? Kdyby měl strach, tak je tam nepouštím," rezolutně říká Fryčer.

S výjimkou obránce Sedláka si celá útočná trojice pohromadě odbyla extraligovou premiéru na ledě mistra. "A neudělali ostudu," je přesvědčen Fryčer. "Ale nemůžeme po nich chtít, aby ve čtvrté lajně udělali výsledek, zvlášť ne na Spartě. Určitě dostanou další šanci," slibuje bývalý hráčský agent.

Mladíci skok zvládli

Skok z juniorské extraligy ostravští mladíci zvládli. "Já v tom nedělal rozdíly, jestli jsou přede mnou ti mladí kluci nebo někdo zkušenější," tvrdí gólman Marek Pinc. "Každý jsme někdy začínali, kluci hráli dobře," chválí je i útočník Zbyněk Irgl.

Ani sparťané nepomýšleli na to, že právě v útoku teenagerů by mohla být slabina Vítkovic. "Naopak, říkali jsme si, že si na ně musíme dávat pozor. Juniorský hokej je trochu odlišný, a tak mladí kluci občas reagují jinak, než jsme zvyklí," přiznává sparťanský obránce Marek Černošek, jenž ve Vítkovicích dříve působil.

Ani šikovní mladíci se ale nevyhnou obvyklým povinnostem, a tak zatímco starší hráči už mizeli ve středečním podvečeru v autobuse, junioři skládali hokejky do tašek. "Jasně že kluci byli trochu vykulení, když poprvé přišli do kabiny a občas si i něco vyslechnou. Třeba Adam Sedlák chodí ještě na základku, tak ho občas popíchneme, kde nechal žákovskou," usmívá se Pinc.

Reklama

Související témata: