Hlavní obsah

Pardubice porazily v duelu sousedů v tabulce Vary

PARDUBICE

Hokejisté Pardubic porazili v pátek v souboji tabulkových sousedů Karlovy Vary 4:2 a po 34. extraligovém kole se posunuli před Západočechy. Gólem se na výhře domácích podílel i útočník Petr Sýkora, jenž se tak osamostatnil v čele hodnocení nejlepších střelců soutěže od Petra Tona ze Sparty.

Článek

Pardubičtí, v jejichž brance se opět objevil Koutský, našli v úvodní třetině v západočeském týmu zcela vyrovnaného soupeře. Ten i bez Ustrnula začal na pardubickém ledě hodně sebevědomě a odolával do 10. minuty tlaku domácích, kteří rychlou kombinační hrou nutili soupeře k faulům.

V polovině první třetiny ale otevřel skór Sýkora. Hosté za dvě a půl minuty využili zmatku před Koutským k vyrovnání. Trefil se Košťál, kterému připravil gólovku z trestné lavice vracející se Pech. Převahu pardubického Moelleru v této třetině využil až při přesilovce pět na tři na konci 18. minuty Rolinek. U obou pardubických gólů asistoval obránce Píša.

Ve druhé části domácí Blažek hned ve 22. minutě propásl před Sáblíkem vyloženou šanci, a tak se diváci dočkali další branky až v končící 25. minutě. A bylo to opět v přesilovce. Při vyloučení Němce se trefil Havíř, kterému lahůdkově naservíroval šanci Rolinek. V další fázi této třetiny poznamenala plynulost hry častá vyloučení, ale ani jedno z mužstev nedokázalo početní výhody využít.

Blízko k tomu měl Skladaný, kterému v poslední chvíli zmařil šanci Havíř. Ve 39. minutě nastřelil Pech tyčku Koutského branky a vzápětí zlikvidoval únik Miroslava Hlinky Sáblík. Karlovarský brankář měl velký podíl na tom, že domácí vedli po dvou třetinách jen rozdílem dvou branek.

Ve třetí třetině se utkání proměnilo v úpornou bitvu. Domácí marně dobývali karlovarskou tvrz, zatímco jejich soupeř ze všech sil usiloval o korekci průběžného stavu. Podařilo se mu to ve 49. minutě, kdy si s Hlinkovou pětkou pohrál Tvrdek a kontaktním gólem dostal svůj celek znovu do hry. Hráči Energie přidali na důrazu v obraně i v útočném pásmu a tak domácí měli hodně práce, aby drželi těsný náskok.

Vysvobozením pro domácí, kteří do této chvíle byli pod tlakem, byla 56. minuta, ve které si na Ondřejovu přihrávku šikovně najel obránce Čáslava a svým pátým gólem v sezoně získal pro Moeller znovu dvoubrankový náskok. V závěru se opět dostali do šance hosté, když domácím byl vyloučen Cetkovský. Domácí se ale ubránili a utkání dovedli k vítěznému konci.

Moeller Pardubice - Energie Karlovy Vary 4:2 (2:1, 1:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 10. P. Sýkora (Píša), 18. Rolinek (Píša), 25. Havíř (Rolinek), 56. Čáslava (Ondřej) - 13. Košťál (Pech), 49. Tvrdek (Pech). Rozhodčí: Polák - Charvát, Kalivoda. Vyloučení: 9:8, navíc Cetkovský (Pardubice) 10 min. a do konce utkání, Skuhravý (K. Vary) 10 min. Využití: 2:0. Diváci: 8275.
Pardubice: Koutský - Píša, Havíř, Snopek, M. Čech, Čáslava, Linhart, M. Šeda - P. Sýkora, M. Hlinka, Rolinek - Čaloun, Pivko, Andrašovský - F. Mrázek, Cetkovský, Ondřej - Kolář, Koukal, Blažek. Trenéři: Říha a Rohlík.
Karlovy Vary: Sáblík - Dobroň, Duben, Němec, Řezníček, Jiří Hanzlík, Mudroch, od 21. navíc Kloz - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Dvořák, Kristek, Skladaný - Metlička, Chrenko. Milan Procházka - Tvrdek, Pech, Zaťovič. Trenéři: Venera, Baďouček a Kněžický.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.