Hlavní obsah

Pardubický veletoč po třech týdnech. Písemně jsme se domluvili na pravidlech, vysvětluje Lubina

Praha

Koncem listopadu vedení Pardubic oznámilo, že jej s okamžitou platností uvolňuje z kádru. Spekulovalo se, že Marek Trončinský v klubu končí i kvůli problémům s životosprávou. Po třech týdnech ale dochází k obratu o sto osmdesát stupňů. Třicetiletý hokejový obránce bude i nadále oblékat dres aktuálně předposledního týmu nejvyšší domácí soutěže...

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejový obránce Marek Trončinský bude nakonec v Pardubicích působit i nadále.

Článek

„Marek řešil nabídky ze zahraničí, které nakonec nedopadly. Během té doby trénoval s naším juniorským týmem. V průběhu posledních dní jsme se po dohodě s novými trenéry a podpisem dodatku smlouvy dnes v poledne rozhodli pro jeho návrat do sestavy," prohlásil pro pardubické oficiální stránky generální manažer a předseda představenstva klubu Dušan Salfický.

„Věříme, že Marek naváže hlavně na své loňské výkony a bude naší oporou," připomíná Salfický, že zkušený bek s patnácti reprezentačními starty byl v minulé sezoně s 37 kanadskými body nejproduktivnějším obráncem celé extraligy.

V aktuálním ročníku však, tak jako celé Dynamo, na povedené výkony nedokázal úplně navázat. Ve čtrnácti zápasech zaznamenal tři góly a šest asistencí.

„Ještě před mým příchodem byl Marek uvolněn z kádru. V průběhu reprezentační přestávky jsme řešili příchod českého beka jeho herních kvalit, což se bohužel nepodařilo zrealizovat. Po domluvě v realizačním týmu i konzultaci s kapitánem mužstva (Tomášem Rolinkem) jsme zpět zapracovali Marka do naší sestavy," uvedl pardubický trenér Ladislav Lubina, jenž se mužstva ujal na začátku prosince poté, co na střídačce skončil po odvolaném Miloši Holaňovi dočasný hlavní trenér Břetislav Kopřiva.

„Jsem přesvědčený o Markových hokejových kvalitách, domluvili jsme se na pravidlech jeho působení v týmu, písemně s nimi souhlasil. Marek je ofenzivní tvořivý bek do přesilovky, jsem přesvědčený, že nám může výrazně pomoci v obraně i v útoku," dodává Lubina.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články