Hlavní obsah

Vítkovický komplex ze Slavie přetrvává

PRAHA

Od září 2003 čekají hokejisté Vítkovic na extraligové vítězství nad Slavií. Nepřišlo ani v sobotu, byť se hosté na ledě Sazka Areny hodně snažili komplex zlomit. Nakonec se jim stejně naplnil průměr šesti obdržených branek, které si z moderní pražské haly pravidelně odvážejí. Slávisté bodují proti ostravskému celku pravidelně už šest let po sobě, takovou sérii nejvyšší soutěž nepamatuje.

Článek

"V šatně se hodně mluvilo o tom, že jsme dost dlouho Slavii neporazili. Po třech domácích výhrách sem kluci jeli s velkým odhodláním, že tu černou bilanci utnou a byli sakra blízko tomu urvat alespoň nějaký bod, který by měl v boji o play-off cenu zlata. Když se ve třetí třetině podařilo srovnat, už to neměli pustit," říkal trenér Vítkovic Miroslav Fryčer.

"Na Vítkovice se nám dlouhodobě daří a ani tentokrát nás nepřehráli, spíš jsme neobstáli v oslabení a jim tam napadaly góly. Zbytečně se to zkomplikovalo, naštěstí jsme ještě strhli výhru na svou stranu," uvažoval slávistický kanonýr David Hruška, jemuž na oba góly přihrál centr prvního útoku Beránek. "Naše spolupráce celou dobu fungovala perfektně." Hosté přesto měli šanci dovést zápas alespoň k prodloužení. "Třikrát se povedlo slávistický faul potrestat rychlou střelou za pár vteřin, ale v závěru došlo k chybám stejných obránců a v koncovce už nám nepřálo štěstí," doplnil kouč hostů.

Nejlepší sestava 39. kola hokejové extraligy podle redakce Sport.cz:
J. Trvaj (Znojmo-4) - V. Jiruš (Liberec-3), M. Hamrlík (Zlín-4) - D. Hruška (Slavia-3), J. Beránek (Slavia-3), Martin Čech (Zlín-1).

Vítkovice se stále nemohou probít do elitní desítky, která si zahraje play-off. "Kabina ale žije nadějí na play-off, hráči vědí o co jde a bojují, je na nich patrná značná ctižádost. Potřebujeme jen zlepšit proměňování šancí a jsem rád, že konečně také vyšly přesilovky, které jsou delší čas naší slabinou," mínil Fryčer, který po pátečním večerním návratu reprezentace z MS dvacetiletých nenasadil útočníka Tomáše Káňu. "Musím říci, že je velký rozdíl mezi přístupem dalšího hráče dvacítky Sobotky, který za Slavii nastoupil, a našeho Káni k práci. Víc to ale rozebírat nechci."

Vladimír Sobotka, jenž byl hodnocen jako nejlepší z českých mladíků na šampionátu, byl předem domluven s trenérem Růžičkou, že nastoupí. "Trochu jsem cítil únavu, ale rozhodně jsem chtěl hrát," líčil. Sobotní zápas však nedokončil kvůli vykloubenému ramenu. "Nechal jsem se od Barinky trochu zbytečně narazit na mantinel. Obnovilo se mi vlastně nedávné zranění, doktoři teď nařizují tři, čtyři dny klid a po sezóně mě už nemine operace," přiznával Sobotka.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.