Hlavní obsah

Brankář Hudáček nejde do Landshutu, ale do extraligové Plzně

PLZEŇ

Český hokejový brankář Vladimír Hudáček měl sice namířeno do německého druholigového Ladshutu, ale nakonec bude hájit barvy extraligové Plzně. V Lasselsbergru bude pětatřicetiletý dvojnásobný mistr světa, který v prosinci skončil v ruském Novokuzněcku, krýt záda jedničce Romanu Málkovi. Uvedly to oficiální internetové stránky plzeňského klubu.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

V Plzni bude Hudáček krýt záda Romanu Málkovi.

Článek

Plzeň sáhla k tomuto kroku po zdravotních potížích náhradního brankáře Petra Ježe. "Je z důvodu onemocnění mimo hru do konce sezóny. Nechceme po letošních zkušenostech s nemocemi a zraněními riskovat, že bychom se v závěru sezony dostali do problému na postu gólmana, a tak jsme se rozhodli angažovat Vladimíra Hudáčka, aby kryl záda Romanu Málkovi," řekl serveru prezident klubu Tomáš Král. "Jsem rád, že dal Vladimír na poslední chvíli přednost Plzni před nabídkou ze zahraničí."

V aktuálně čtvrtém celku druhé německé bundesligy měl Hudáček nahradit zraněného krajana Martina Cinibulka. V extralize se o něj zajímal i Třinec. V tuzemské nejvyšší soutěži prošel Hudáček několika kluby a do Plzně se vrací po sedmi letech. Bývalý hráč Jindřichova Hradce, pražské Slavie, Vítkovic, Karlových Varů, Zlína či Českých Budějovic působil od roku 2003 v Rusku. Tam oblékal téměř tři roky dres Permu, loni v létě odešel do Novokuzněcku. Ten však v prosinci místo něj angažoval Lotyše Peterise Skudru.

Reklama

Související témata: