Hlavní obsah

Sparta v závěrečné části otočila zápas v Plzni a vyhrála 4:2

PLZEŇ

Pražská Sparta zvítězila díky obratu v závěrečné třetině v utkání 48. kola extraligy v Plzni 4:2 a upevnila si čtvrté místo. Na pátý Zlín má úřadující mistr pětibodový náskok. Předposlední Lasselsberger sice vedl 2:1, ale Ondřej Kratěna s Janem Hanzlíkem v přesilovkách otočili stav a při závěrečné power play pojistil výsledek Jan Hlaváč.

Článek

V brance Plzně nastoupil již uzdravený brankář Málek a ten se musel činit již v úvodních vteřinách. Po Netíkově akci však osamocený Sivek trefil jen beton plzeňského gólmana. Postupem času byli domácí aktivnější a Duba čelil hned několika nebezpečným situacím. Nejdříve si snadno poradil s Vampolovým pokusem a potom kryl i Šindelův tvrdý pokus po rychlém protiútoku Lasselsbergeru. Západočeši se dostávali často do přečíslení, ale několikrát promarnili vhodný okamžik na zakončení.

Sparta hrála sice dvakrát v početní výhodě, ale Málka téměř neohrozila. Když se dostal úřadující mistr v druhém dějství k zakončení, byly pokusy Hlaváče i Kratěny nepřesné. A navíc mohli hosté inkasovat i v oslabení, když v 12. minutě ujel Vykoukalovi Vampola, ale na Dubu blafákem nevyzrál. Po faulech Langhammera a Sivka se pak naskytla domácím na 97 sekund výhoda dvou hráčů v poli a 13 vteřin před jejím koncem otevřel skóre Divíšek.

Pražané se dočkali vyrovnání v 23. minutě, kdy využili Čakajíkovy chybné rozehrávky v obranném pásmu. Od Dragouna se puk dostal k Vrbatovi, který střelou na lapačku z mezikruží překonal Málka. Za 133 vteřin ale opět vedl Lasselsberger. Divíšek našel křížnou přihrávkou Fabuše, který zakončoval do odkryté branky. Z brejku dvou na jednoho mohl smazat ztrátu po Hlaváčově přihrávce Tabaček, ale plzeňský gólman se včas přemístil.

Obrat dokonal Hanzlík

Před polovinou utkání utkání vyšachovala Kubalíkova formace sparťanskou defenzívu, ale Duba i ve spolupráci s Langhammerovým posunutím branky situaci zachránili. Při následné přesilovce Skórovat však mohli Paradoxně při následné přesilovce se mohli skórovat sparťané. Po Čakajíkově zaváhání ujel Petr Ton, jenže Málek jeho bekhendový blafák vyrážečkou vytěsnil. Domácí pak nevyužili ani další dvě početní výhody.

Do dalších faulech Tabačka a Vykoukala sudí Husička trestal celkově již poosmé za sebou hosty, ale domácí toho k potvrzení vedení nevyužili. Naopak mezitím při plném počtu hráčů na ledě měla Plzeň štěstí, když Hlaváč nejdříve zamířil do Málkova betonu, z dorážky trefil tyč a poskakující puk odpálil Ludvík. Při Vykoukalově trestu pak z mezikruží pálil nebezpečně Ludvík, na Dubu Plzeňští nevyzráli ani při výhodě čtyř proti třem.

Ale jakmile se dostala do početní výhody Sparta, dokázala domácí tým potrestat. Kubalík se vracel z trestné lavice už po 15 vteřinách, když se do levého horního rohu Málkovy branky trefil Kratěna. Potom byl sice proti sparťanskému kanonýrovi úspěšnější Málek, ale v 53. minutě dokonal obrat při Čechově trestu tvrdou střelou obránce Hanzlík. Poslední slovo měl při power play ještě Hlaváč.

Lasselsberger Plzeň - Sparta Praha 2:4 (1:0, 1:1, 0:3)
Branky a nahrávky: 19. Divíšek (Čakajík), 26. Fabuš (Divíšek) - 23. Vrbata (Dragoun), 50. O. Kratěna (P. Ton), 53. Jan Hanzlík (P. Ton), 60. Hlaváč (Netík). Rozhodčí: Husička - Guth, Rittich. Vyloučení: 6:9, navíc Sivek (Sparta) 10 min. Využití: 1:2. Diváci: 4409.
Plzeň: Málek - Cartelli, Čakajík, Benák, Mazanec, Pulpán, V. Čech - Fabuš, Divíšek, Ludvík - Vampola, Kubalík, Kracík - Důras, Šindel, Adamský. Trenéři: Kučera a Černý.
Sparta: Duba - Ptáček, Stehlík, Vykoukal, Jan Hanzlík, Černošek, Benýšek, Tabaček - Netík, Sivek, Hlaváč - P. Ton, Rob, O. Kratěna - Dragoun, Langhammer, Hromas - Vrbata. Trenéři: Výborný a Jelínek.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice