Hlavní obsah

Liberec i přes porážku vyhrál základní část extraligy

LIBEREC

Hokejisté Zlína se ve 49. extraligovém kole stali třetím týmem, který dokázal vyhrát na ledě Liberce. Bílí Tygři si však i přes porážku 2:3 v prodloužení, o které rozhodl v 62. minutě Pavel Kašpařík, tři kola před koncem základní části definitivně zajistili první místo v tabulce.

Článek

Zápas dvou celků z horní poloviny tabulky byl od začátku taktickou bitvou. Blízko k první brance měl v sedmé minutě domácí Čermák po úniku od středové čáry, ale šanci neproměnil. V 18. minutě se hosté ubránili v oslabení tří proti pěti, které trvalo 62 vteřin. V následné klasické přesilovce poté Čuttu vychytal pozorný Murín. Předvést se musel i jeho protějšek Hnilička, kterého po Zíbově zaváhání prověřil Záhorovský.

Ve 23. minutě měl na hokejce gól domácí navrátilec do sestavy Tomajko, avšak Murín mu zkazil radost. Krátce na to šel Zlín nečekaně do vedení. Roman Pšurný pronikl nekrytý před branku a střelou do dolního rohu nedal Hniličkovi šanci. Ve 27. minutě hrál Liberec už čtvrtou přesilovku, obránce Jiruš si najel na odražený puk a z pozice za kruhy bombou vyrovnal na 1:1. O dvě minuty později dorazil do zlínské branky Jirušovu střelu Pletka a domácí vedli.

Zlín mocně usiloval o vyrovnání. Ve 36. minutě měl výhodu své vůbec první přesilové hry a Melenovský v ní měl tutovou šanci. Hnilička však jeho střelu famózně vystihl. Další výborný zákrok se podařil libereckému gólmanovi ve 38. minutě, kdy kryl nebezpečnou ránu Hamrlíka od modré čáry, ačkoliv měl zakrytý výhled.

Zlínský Murín se naopak vyznamenal dvakrát v úvodu třetí třetiny, když si poradil se šancemi Pletky a Procházky. V 54. minutě byl vyloučen zlínský Nosek za zdržování hry, ale hostům se v oslabení podařil parádní kousek. Ve vlastním obranném pásmu vystihli libereckou nepřesnost útočníci Čech a Rachůnek si poradili s libereckými obránci a postarali se o vyrovnání.

Hosté poté už Liberec nepustili do šance, hráli zodpovědně v obraně a jednoznačně jim šlo o to, aby dovedli zápas do prodloužení. To se jim podařilo a nakonec se i radovali z vítězství. Ve druhé nastavené minutě totiž dokázali vyšachovat libereckou čtveřici, Zubíčkovu střelu ještě Hnilička dokázal vyrazit, ale na dorážku Kašpaříka neměl nárok.

Výsledek:
Bílí Tygři Liberec - Hamé Zlín 2:3 v prodl. (0:0, 2:1, 0:1 - 0:1)
Branky a nahrávky: 27. Jiruš, 29. Pletka (Jiruš) - 24. R. Pšurný (Balán), 54. Rachůnek (M. Čech), 62. Kašpařík (Zubíček). Rozhodčí: Bolina, Rejthar - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 4:8. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 5086.
Sestavy:
Liberec: Hnilička - Moravec, Jiruš, Čutta, Krstev, Zíb, Kočí, Derner - L. Čermák, Dušek, Pletka - Klimenta, Plodek, Víšek - Pajič, Šachl, Tomajko - O. Hruška, Pabiška, S. Procházka. Trenéři: Paleček, V. Čermák a Kapoun.
Zlín: Murín - Hamrlík, Galvas, Nosek, Novotný, Vosátko, Lučka, Horáček, Zubíček - Tomík, Leška, Záhorovský - Melenovský, M. Čech, Rachůnek - Okál, Kašpařík, Mokrejš - Kovář, Balán, R. Pšurný. Trenéři: E. Bokroš a Stuchlík.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice