Hlavní obsah

Třinci vyšla sázka na obětavost

TŘINEC

Hráli s nožem na krku. Jakákoliv ztráta v domácím zápase s Karlovými Vary by už zřejmě hokejisty Třinec vyřazovala z boje o play-off. Oceláři ale duel s Energií zvládli díky obrovské obětavosti a dál bojují o účast mezi elitní desítkou týmů. "Jsme tam," zazněl i jeden z radostných výkřiků z domácí kabiny.

Foto: SPORT.CZ

DEFAULT TITLE

Článek

Jenže vyhráno ještě Třinec zdaleka nemá, v úterý zřejmě bude potřebovat nějaký bod z Prahy. "Musíme jet na Spartu pro vítězství, nemá cenu nic jiného propočítávat," říkal obránce Třince Jan Výtisk a dodal: "Žijeme i před posledním kolem. Kdybychom prohráli, tak už by to fakt s námi nevypadalo růžově. Máme obrovskou radost, že jsme utkání zvládli."

Oceláři se rvali o každý puk, po hlavě se vrhali do střel a jednou nahozený kotouč zasáhl do obličeje i Výtiska, který se pak těžko sbíral z ledu. "Zuby jsou ale všechny, tak je to v pohodě. Podstatné je, že jsme si tentokrát pohlídali začátek, na soupeře jsme vletěli a vydřeli vítězství. Jsou to velké nervy. Jsem ale přesvědčen, že play-off si nakonec zahrajeme," říkal Výtisk.

Venera: Třinečtí se předháněli v obětavosti

Před domácími borci smekl i karlovarský trenér Zdeněk Venera. "Nepočítal jsem to, ale řadu našich střel zastavili před Čechmánkem ještě jeho spoluhráči. Doslova se předháněli v obětavosti," všiml si kouč Energie, který si posteskl, že jeho tým nebyl nebezpečný. "Zápasy se Spartou a Plzní nám ubraly síly, byli jsme v útoku neškodní," uznal Venera.

Jeho třineckému protějšku Jiřímu Juříkovi spadl kámen ze srdce, že jeho tým nesrazila ani absence nemocného Peterka a zraněného Vůjtka. "Peterek dostal ráno horečky. Navíc pak se zranil i Stals," kroutil hlavou Juřík. Třinec ale jako by problémy stmelily. "Také nás potěšilo, když se na kostce na ledem objevilo, že Litvínov vede nad Vítkovicemi tři jedna. Celkově to ale nesledujeme. My se nesmíme dívat na ostatní, uhrát si desítku musíme sami," dodal.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice