Hlavní obsah

Přání Slavie i Varů: vyhnout se předkolu

PRAHA

Play-off mají hokejisté Slavie i Karlových Varů jisté, v úterním 52. kole ale budou soupeřit o přímý postup do čtvrtfinále, startujícího až 3. března. Méně úspěšný celek vstoupí již do předkola, které se hraje v sérii na tři vítězství a začíná už tento pátek.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Radost v podání hokejistů Karlových Varů.

Článek

V lepší pozici jsou aktuálně Pražané, protože mají o bod víc a k dispozici i lepší bilanci vzájemných zápasů. Hrají dnes ale na cizím kluzišti, zatímco západočeský celek se představí doma. "Upřímně přiznávám, že nás potěšila porážka Varů v Třinci, protože teď si vysněnou šestku můžeme uhrát sami a s nikým v lize se nám nevede tak dobře jako s Vítkovicemi," připouští asistent kouče Slavie Ondřej Weissmann.

"Naštěstí záleží jen na nás, zda mezi šesti nejlepšími zůstaneme, a já věřím, že ano. Vyhnout se předkolu znamená mít před vstupem do rozhodující části sezóny deset dnů volna, což se mi zdá jako podstatná výhoda," uvažuje slávistický brankář Adam Svoboda.

Ve Varech cítí šanci

V Karlových Varech jsou sice nadšeni z historické účasti v play-off, ale cítí šanci, že když porazí Znojmo a slávisté zaváhají v Ostravě, mohou se vyhnout i předkolu. "Kdyby to vyšlo rovnou do šestky, byli bychom moc rádi. Budeme držet palce Vítkovicím, ale podstatné je, abychom sami to utkání zvládli. Znojmu půjde proti nám o holou existenci, proto očekávám opatrný hokej a moc důležitý bude první gól," soudí trenér Zdeněk Venera.

Vary pociťují potíže se sestavou. "V posledních zápasech jsme nebyli ofenzívně moc nebezpeční. Je to ale tím, že se nám v nejdůležitější chvíli rozpadly útoky a mimo hru jsou vedle Krafta, který je po operaci klíční kosti, také Pech se zlomeným prstem levé ruky a Dvořák s poraněným kolenem," lituje Venera.

Zlín může zamotat situaci

Situaci může ještě zamotat aktuálně pátý Zlín, který se již nemůže dostat v tabulce výš, ale pokud by doma senzačně nezabodoval v derby se Vsetínem, může ještě skončit v předkole. "Nepřipouštíme žádné spekulace a uvažujeme jen o vítězství, i když víme, že nám to pro play-off najisto přisoudí Spartu, proti níž se v sezóně týmu vůbec nedařilo," uvědomuje si kouč Ernest Bokroš.

Se Slavií i Karlovými Vary má zlínské Hamé horší bilanci vzájemných zápasů, která určuje pořadí při bodové rovnosti. Pokud by se ale bodově srovnala všechna tři mužstva, rozhodla by minitabulka vzájemných duelů, z níž vycházejí nejlépe Vary před Zlínem, a do předkola by pak musela Slavia.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.