Hlavní obsah

Klíčem k úspěchu Znojma byla přežitá oslabení

KLADNO

Hokejisté Znojma přišli těsně před startem předkola play-off o nejlepšího obránce, přesto vyhráli úvodní zápas série na Kladně 3:2. A Radim Bičánek, který se narychlo podrobil operaci praskliny kotníku, se mohl zvesela přibelhat za spoluhráči o berlích.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Brankář hokejistů Znojma Jiří Trvaj

Článek

"Bičánkova absence je pro nás citelným oslabením, navíc Kotaška má problémy s ledvinami, takže nám do hry zůstalo jen šest beků. Ale zatím jsme to zvládli na jedničku," těšilo znojemského asistenta kouče Jana Votrubu. "Můžeme být spokojeni, hlavně jsme obstáli při přesilovkách, které jsou silnou zbraní Kladna," soudil gólman Jiří Trvaj.

Znojmu se podařilo pokrýt i elitní řadu domácích. "Hamanův útok chodil po Paterově lajně a zvládl to perfektně," pochválil si taktický tah Votruba. "Hráli jsme špatně, tak nějak těžkopádně a neměli skoro žádné přečíslení, zatímco soupeři stačilo hrát dobře zezadu a lehce využil pár šancí," mrzelo domácího útočníka Radka Gardoně.

Klíčoví hráči Kladna byli přetížení

Kladno se trápilo v přesilovkách, kterým scházely lehkost i nápad, ale nelze upřít soupeři, že největší zbraň domácích otupil výborným pohybem v oslabení. "Nezvládli jsme to. Nedařilo se nám hlavně v přesilovkách, kdy nešla kombinace a vázla střelba," byl si vědom kladenský trenér Zdeněk Müller.

Kladno v zápase jen dotahovalo, ale 53 vteřin před koncem byl vyloučen znojemský Haman a to byla pro domácí poslední šance. Orli však v koncovce uhájili vedení i když domácí okamžitě odvolali Orcta z branky. Jenže do vážnější šance se ani v šesti nedostali. "Klíčoví hráči byli v závěru hodně přetížení a už neměli sílu se prosadit," dodal Müller.

Reklama

  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice