Hlavní obsah

Třinec vrátil Liberci prohru v prodloužení a vyrovnal na 1:1

LIBEREC

Hokejisté Třince zvítězili ve druhém čtvrtfinále na ledě Liberce 4:3 v prodloužení brankou Rostislava Martynka a oplatili soupeři stejným způsobem pondělní prohru. Série se za nerozhodného stavu 1:1 přesouvá do Třince, kde se v pátek odehraje třetí zápas.

Článek

První dvacetiminutovka sice skončila opět vyrovnaným stavem, ale od předešlého utkání se lišila jako den a noc. Zatímco v pondělí diváci dlouho marně čekali na šance, dnes jich bylo před oběma brankami nespočet. Oba týmy začaly mnohem živěji a hned v 5. minutě při početní výhodě rozezvučel domácí hrdina minulého zápasu Zíb tyčku za Čechmánkem.

Tygři nakonec přesilovku zužitkovali. Po vyhraném vhazování v útočném pásmu poslal Pletka krásnou přihrávku najíždějícímu Jirušovi, který z hranice brankoviště snadno trefil odkrytou třineckou klec. Pak o sobě dal opět vědět v pohodě hrající Zíb. Nejprve po jeho ostré přihrávce minul Víšek svou tečí Čechmánkovu branku a následně domácí obránce vyslal tvrdou ránu po ledě, která skončila jen těsně vedle levé tyčky.

Na řadu přišel Třinec a jeho přesilovka. Ve 13. minutě nejprve Pácal doslova sestřelil Hniličku, aby po opětovném zahájení hry vypálil od modré čáry Kroupa a Hniličkou vyražený puk doklepl do sítě Štefanka. V 16. minutě domácí příznivci opět jásali, ale předčasně, neboť gól Podkonického padl do posunuté branky, kterou pomohl vychýlit její strážce poté, co byl lehce atakován.

Třinec se dostal do vedení, Liberec zase obrátil 

Nástup do druhé třetiny začal pro Liberec šokem. Ocelářům stačilo pouhých 17 sekund k vedoucímu gólu, když Skořepa krásně poslal puk Koluszovi, jenž si poradil s Hniličkou. V polovině utkání mohl vyrovnat Podkonický, který se protáhl před třineckou branku, ale vystřelil vedle. Na druhé straně vystrašil Hniličku opět Kolusz, ale bez gólové tečky.

Domácí tak mohli vyrovnat, což se jim ve 33. minutě zásluhou Pletkovy dorážky po ráně Jiruše podařilo. Ba co více, o tři minuty později se ve skrumáži vzniklé po střele Krsteva nejlépe orientoval Víšek a bekhendem z otočky poslal Liberec do vedení. Tygři ho mohli navýšit ve 37. minutě, kdy hráli 52 sekund přesilovku čtyři na tři, která přecházela ve výhodu pěti proti třem na dalších 64 sekund, ale kromě ostré rány Krsteva si žádnou větší příležitost nevypracovali.

Opět rozhodlo špatné střídání

Závěrečná třetina nechala vzpomenout na pondělní zápas. Domácí už se nijak výrazně nehrnuli dopředu a znovu za to pykali, navíc v téměř shodném čase. Poté, co Třinec zformoval své řady, když hrál výraznou část zápasu v mnohdy velmi přísném oslabení, našlápl Korhoň a krásnou střelou švihem překonal Hniličku. V čase 56:16, tedy o tři sekundy dříve oproti úvodnímu duelu, tak bylo opět vyrovnáno a prodlužovalo se.

V jeho třetí minutě se prodral až před Hniličku Martynek, ovšem neměl dostatek času na přesnější zakončení. Následoval pěkný bodyček Výtiska na Vaice, po němž se domácí útočník jen těžce zvedal z ledu, ovšem pro domácí přišel po chvíli ještě mnohem těžší otřes. Tygři špatně vystřídali a v čase 65:28 zakončil přečíslení dvou na jednoho gólovou střelou po ledě po padajícím Hniličkou Martynek.

Bílí Tygři Liberec - Oceláři Třinec 3:4 v prodl. (1:1, 2:1, 0:1 - 0:1)
Branky a nahrávky: 6. Jiruš (Pletka), 33. Pletka (Jiruš), 36. Víšek (Krstev) - 13. Štefanka (Kroupa), 21. Kolusz (Skořepa), 57. Korhoň (Tomas), 66. Martynek (Korhoň). Rozhodčí: Bolina, Homola - Charvát, Kalivoda. Vyloučení: 4:14. Využití: 2:1. Diváci: 7354.
Liberec: Hnilička - Jiruš, Moravec, Krstev, Zíb, Žabka, Derner, Kočí - Tomajko, Podkonický, Pletka - Klimenta, Plodek, Víšek - Vaic, Šachl, Novák - S. Procházka, Pabiška, O. Hruška. Trenéři: Paleček, V. Čermák a Kapoun.
Třinec: Čechmánek - Výtisk, Kroupa, Frolo, Pácal, D. Seman, Frühauf - Kolusz, Štefanka, Skořepa - Korhoň, Polanský, Tomas - Martynek, Peterek, Hlouch - Steber, L. Říha, J. Daneček ml. Trenéři: Juřík, J. Daneček st. a Mach.
Stav série: 1:1.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice