Hlavní obsah

Z Tabačka se stal specialista na tituly, má čtvrtý za pět let

PRAHA

Slovenský hokejový obránce Ján Tabaček má za sebou další úspěšnou sezónu. Bek pražské Sparty se raduje už ze čtvrtého mistrovského titulu za posledních pět let. V roce 2002 uspěl na Slovensku v dresu bratislavského Slovanu, s kterým si o tři roky později úspěch zopakoval. Loni a letos byl poté členem zlaté sparťanské sestavy.

Foto: HC Sparta Praha

Obránce mistrovské Sparty Ján Tabaček.

Článek

"Je to krásné. Když jsem hrál za juniorské týmy, tak jsem hrál vždy za ty nejslabší a až v seniorech se to otočilo. Je super, že je čtvrtý, ale doufám, že jich získám ještě více," uvedl sedmadvacetiletý Tabaček v rozhovoru pro ČTK po rozhodujícím šestém finálovém utkání play-off proti Pardubicím.

Před rokem si ale sezónu tolik neužil, hned v prvním soutěžním zápase po přestupu ze Slovanu si zlomil nohu a čekala ho několikaměsíční pauza. Do hry se vrátil až v lednu, ale play-off odehrál celé. "To byl hlavní rozdíl mezi loňskou a letošní sezónou, tuhle jsem odehrál celou. Letos jsme navíc byli celou dobu v klidu, byli jsme na pozicích, kde jsme chtěli být, a které si přálo i vedení. A v play-off to vyšlo. Je to super," pochvaloval si Tabaček.

Ani letos se však zdravotní problémy slovenskému obránci nevyhnuly. V semifinále proti Liberci totiž po zásahu pukem do obličeje musel do nemocnice se zaraženými zuby do čelisti na operaci. Hned v dalším duelu se ale objevil na ledě, i když s krytem na obličeji.

"Bylo to nepříjemné dva týdny, když nemohl jíst. Teď je to normální. Čekají mě ještě nějaké zákroky, ale dostal jsem do zubů asi jen dvakrát," uvedl. Jednou paradoxně v sobotu při oslavách. "Když jsme skákali, tak mě do nich někdo bouchl. Je to v pohodě," mávl rukou Tabaček. Jeho stav by se měl zlepšit za tři týdny, kdy jej čeká další zákrok. "Budou mi vyndávat hroty a musí mi vyčistit kanálky, protože některé zuby se nechytily a jsou mrtvé. Běžné zákroky," pravil lakonicky.

Tabaček by teoreticky mohl dostat pozvánku i do slovenské reprezentace. Moc s tím ale nepočítá. "Nedávám si moc šancí, jsou tam jiní hráči, navíc přijdou borci z Ameriky. Když mě ale trenér pozve na pár zápasů, tak budu rád. Když ne, tak se nic nestane," dodal Tabaček, který v této sezóně odehrál za Spartu 64 zápasů a připsal si pět kanadských bodů.

Reklama

Související témata: