Hlavní obsah

Sparťané slavili s fanoušky extraligový titul

PRAHA

Hokejisté Sparty v páetk v podvečer na ploše T-Mobile Areny slavili zisk mistrovského titulu se svými fanoušky, kteří se tak od hráčů dočkali odměny za pravé hokejové prostředí, o něž se po celou sezónu v hledišti neúnavně starali. Panovala skvělá nálada, rozdávaly a podepisovaly se plakáty, grilovaly klobásy, pivo teklo proudem a velký zájem byl také o fotografie s vítěznou trofejí.

Článek

Po úvodním poděkování generálního manažera Petra Břízy vzdal hold divákům i kapitán týmu František Ptáček. "Jste skvělí fanoušci a pokud za námi budete takto stát i nadále, tak vyhrajeme ještě několikrát," přislíbil směrem k přítomným přibližně třem tisícovkám věrných fandů.

Oficiální zahájení sparťanského happeningu vystřídal volnější program, během něhož se sparťané podepisovali na plakáty, kšiltovky, dresy, ale i přímo na fanynky, točili pivo nebo připravovali klobásy. Největší ohlas však vzbudila secvičená sestava s tanečními kreacemi v provedení kvarteta v sestavě s Janem Hanzlíkem, Michalem Dragounem, Jakubem Langhammerem a Tomášem Protivným. Právě první jmenovaný byl spolu s kovaným sparťanem Jiřím Zelenkou v hlavní roli povedeného zakončení sezony.

Podobně, jak přistoupili sparťané k play-off, vzali zodpovědně také oslavy. "Jojo, dobrý. A myslím, že se to povedlo i dneska. Po zkušenostech z loňska jsem věřil, že lidí přijde znovu spousta," pochvaloval si kapitán Ptáček. "Snad jen v úterý jsme si dali tak nějak oraz, dnes je však pátek, takže oslavy můžou dál pokračovat. Možná bude něco i zítra, v pondělí to zakončí galavečer a pak už se budu věnovat jen rodině," vypočítal.

Duba slaví se zafixovaným ramenem 

Poněkud omezené možnosti má při oslavách brankář Tomáš Duba. "Zranil jsem se v posledních pěti minutách posledního zápasu. Jsou to pohmožděný a možná i natržený vazy, ale hlavně, že to není přetržené," řekl Duba se zafixovaným ramenem. "Kvůli infekci mám ještě nějaký antibiotika, nemůžu alkohol, takže teď klukům dělám řidiče," smál se Duba.

"Kluci ale říkali, že když se učím rychle chytat, tak se musím naučit i pořádně slavit. Ty první dny byly opravdu náročné. Zatím jsem toho moc nevyhrál, takže mi vždycky druhý den trvalo, než jsem se zmátořil," přiznal Duba. Již teď se ale nemůže dočkat začátku příští sezony. "Těším se, že si od kluků chvilku odpočinu, ale už teď se těším zároveň na to, že se tady pak znovu sejdeme. Chodím sem do kabiny moc rád," uvedl Duba.

Slavnosti a dovolené vezmou však za své poměrně brzy. "Už to máme vylepené v kabině, že 28. května je začátek přípravy. Ale já si trénuju stejně průběžně sám, takže mě to nepřekvapí," řekl dobře naladěný Ptáček.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice