Hlavní obsah

Hrací schéma hokejové extraligy zůstane i s 15 účastníky stejné

PRAHA

Hrací schéma hokejové extraligy zůstane i po zvýšení počtu účastníků z dosavadních čtrnácti na patnáct stejné jako v nedávno skončené sezóně. Kluby se mezi sebou utkají v základní části čtyřkolově, poté bude opět následovat předkolo play-off a další vyřazovací boje o mistrovský titul. ČTK to po skončení úterní valné hromady Asociace profesionálních klubů v Praze sdělil ředitel soutěže Stanislav Šulc.

Článek

Definitivně vyřešena by měla být i otázka podoby baráže, po které extraliga zeštíhlí zpět na čtrnáct týmů. "Závěrečným hlasováním prošel návrh na baráž, do níž se zapojí 14. a 15. tým extraligy spolu s vítězem první ligy a mezi sebou se utkají o jedno místo v extralize," uvedl Šulc.

Dalším důležitým bodem dlouhého jednání, kterého se již zúčastnil také nováček extraligy z Ústí nad Labem, bylo potvrzení vstupních licenčních podmínek pro všechny účastníky extraligy. Ty se oproti loňsku výrazně nezměnily. "Již není potřeba předkládat finanční audit, ale sedmimiliónová garance zůstává zachována," řekl Šulc.

Valná hromada se zabývala také dluhy, které má Vsetín vůči svým bývalým hráčům. "Pan (předseda představenstva Oldřich) Štefl uvedl, že Vsetín nebude mít žádné problémy se splněním podmínek pro vstup do soutěže a pohledávky hráčů by se měly postupně také vyřešit," uvedl Šulc.

Na pořadu jednání byla i informace o projektu Evropské ligy, jež má znovu začít v sezóně 2008/09. Obrysy rýsující se evropské soutěže Šulce zaujaly. "Přijali jsme to s povděkem, neboť Super Six (turnaj evropských mistrů) určitě není plnohodnotnou soutěží. Vznikající soutěž by navíc měla mít zajímavé finanční krytí a je po všech stránkách připravena lépe, než tomu bylo v minulosti," řekl extraligový šéf.

Na větší zápřah se budou muset připravit reprezentanti z řad extraligových týmů. "Před akcemi Euro Hockey Tour se končilo již v pátek, ale kvůli zvýšení počtu týmů se bude tentokrát hrát i v neděli," vysvětlil Šulc. Až s ohledem na konkrétní rozpis následující hokejové sezóny bude také stanoven začátek extraligy. "Kvůli tomu, jaké panuje v září počasí, se chceme pokusit začít soutěž později, ale to všechno se uvidí až podle konkrétního programu," uvedl Šulc.

Reklama